MUŠKARAC POLIO LJUDE BENZINOM, POLICIJA TRAGA ZA NJIM: Snimljen trenutak izbijanja požara u parlamentu Rumunije (VIDEO)

Novosti online

17. 09. 2024. u 17:40

ŠOKANTAN incident desio se danas u parlamentu Rumunije. Muškarac je ušao u zgradu i navodno polio ljude benzinom u holu. Trenutak kada je zapalio vatru u prodavnici suvenira snimile su kamere. Počinitelj je odmah pobegao i sada ga traži policija.

МУШКАРАЦ ПОЛИО ЉУДЕ БЕНЗИНОМ, ПОЛИЦИЈА ТРАГА ЗА ЊИМ: Снимљен тренутак избијања пожара у парламенту Румуније (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/Printskrin

Jedna osoba je ušla u dvorište Zastupničkog doma u Bukureštu i, kako javlja Antena observator, bacila benzin u zoni za posetioce, na nivou S2, u prodavnici suvenira. Radnica koja je u tom trenutku bila tamo je poprskana benzinom i doživela je napad panike kada je videla vatru. Navodno je muškarac polio benzinom nekoliko osoba.

Šta kaže policija?

- Danas, 17. septembra 2024. godine, policajci iz Direkcije opšte policije Grada Bukurešta – Policijska stanica 17, primili su dojavu putem sistema 112 da je jedna osoba bacila supstancu, verovatno zapaljivu, u javnoj ustanovi u Sektoru 5. Na lice mesta stigli su policajci iz pod‌jedinice, a prema prvim istragama, ustanovljeno je da je, nakon spontanog sukoba, posetilac bacio zapaljivu supstancu. Požar je izbio u prostoriji za posetioce, a oko 300 osoba je u tom trenutku evakuisano.

- Prema prvim informacijama, nema povređenih. Trenutno su u toku aktivnosti, a vrše se i provere kako bi se identifikovala osoba koja je u pitanju. Istraga se nastavlja kako bi se tačno utvrdile okolnosti pod kojima se događaj odigrao - saopštila je policija.

Šta kažu vatrogasci?

- Intervenisali smo kako bismo ugasili požar koji je izbio u Palati parlamenta, u sali Konstantina Brankušija. Požar je izbio u prostoriji za posetioce, na površini od 30 kvadratnih metara. Goreli su tekstilni predmeti i kancelarijski materijal. U incidentu nema povređenih.

- Intervenisale su jedinice iz Vatrogasne jedinice Palate parlamenta.

- Trenutno je požar ugašen", saopštili su vatrogasci.

(Telegraf)

Pogledajte trenutak izbijanja požara:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio