DEVOJČICA (14) IZ CRNE GORE PLANIRALA TERORISTIČKI NAPAD! Roditelji u šoku, pronađeni oružje i dokumenta

Novosti online

10. 09. 2024. u 17:27

U GRACU je podignuta optužnica protiv 14-godišnjakinje koja je uhapšena u maju zbog planiranja terorističkog napada nožem u Gracu. Radi se o devojčici poreklom iz Crne Gore. U Nemačkoj je uhapšena još jedna osoba koja je s njom planirala ovaj teroristički napad.

ДЕВОЈЧИЦА (14) ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ ПЛАНИРАЛА ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД! Родитељи у шоку, пронађени оружје и документа

Foto: pixabay

Kod 14-godišnjakinje je tada pronađen propagandni materijal Islamske države, nož i sekira, a policija ju je pronašla preko aktivnosti i razgovora na društvenim mrežama, javljaju austrijski mediji.

Napad je bio planiran u centru Graca, a nameravala je nasumice da odabere žrtve, "nevernike". Slike svojih planova napada poslala je putem Telegrama istomišljenicima. Nakon napada što više ljudi, planirala je i samoubistvo. Policija nije znala kada je napad tačno trebalo da se dogodi.

"Kronen Zeutung" piše da se radi o devojčici iz Crne Gore koja živi u Gracu, ali još nema austrijsko državljanstvo, piše Jutarnji list. U kući u kojoj je živela zaplenjeno je oružje, odeća i računar s podacima, a istražitelji su tamo pronašli i propagandne materijale ISIS-a, sa brojnim video zapisima borbi i pogubljenja.

Uprkos brojnim dokazima, devojčica nije priznala da je planirala napad, a čini se da njeni roditelji o tome nisu ništa znali.

(Slobodna Dalmacija)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUT U UKRAJINI BIO POZNAT KAO PREVARANT ILI PSIHO Zapadni mediji - Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa pretio da će ubiti Putina i Kima

RUT U UKRAJINI BIO POZNAT KAO "PREVARANT" ILI "PSIHO" Zapadni mediji - Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa pretio da će ubiti Putina i Kima

RAJAN Vesli Rut, osumnjičeni za pokušaj ubistva kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa, pretio je da će ubiti lidere Rusije i Severne Koreje, Vladimira Putina i Kim Džong Una, objavio je list „Vol strit džornal“, koji je razgovarao sa Amerikankom Čelsi Volš, koja se nekoliko puta sastala sa Rutom u Kijevu 2022. godine.

17. 09. 2024. u 09:50

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

NBA ZVEZDA I MERIDIAN FONDACIJA UDRUŽILI SNAGE: Licitirajte za dres Janisa Adetokumba i pomozite Ani Spajić! (VIDEO)