KENEDI MLAĐI DOBITNA KOMBINACIJA ZA TRAMPA? Sa tri odsto svojih birača mogao bi da odigra presudnu ulogu u konačnom ishodu izbora

A. V. V.

22. 08. 2024. u 07:00

NEZAVISNI kandidat za predsednika SAD Robert Kenedi Mlađi razmišlja da prekine kampanju i da podrži lidera republikanaca Donalda Trampa, izjavila je njegova saradnica Nikol Šanahan. Kenedijeva kandidatkinja za potpredsednika SAD je napomenula da njih dvoje rizikuju da za njih glasaju potencijalni Trampovi glasači, što bi dovelo do rasipanja glasova i otvaranja puta do pobede Kamali Haris, demokratskoj predsedničkoj kandidatkinji.

КЕНЕДИ МЛАЂИ ДОБИТНА КОМБИНАЦИЈА ЗА ТРАМПА? Са три одсто својих бирача могао би да одигра пресудну улогу у коначном исходу избора

Tanjug

- Možemo i da odmah odustanemo i udružimo snage s Donaldom Trampom i objasnimo našim biračima zašto smo doneli tu odluku. Izbor nije lak - rekla je ona.

Kenedi je ranije poručio da je spreman da razgovara s liderima bilo koje političke stranke kako bi, kako je istakao, ostvario ciljeve ka kojima je stremio tokom 40 godina svoje političke karijere. Bratanac bivšeg predsednika SAD Džona F. Kenedija i sina nekadašnjeg američkog državnog tužioca Roberta Kenedija, obojice ubijenih u atentatima, nedavno je razgovarao sa Trampom. Posle njihovog susreta razbuktale su se spekulacije da je lider republikanaca, navodno, Kenediju ponudio mesto u njegovoj administraciji ukoliko ga podrži na izborima.

U međuvremenu, najnovije istraživanje agencije UouGov je pokazalo da u trci za predsednika SAD sa dva odsto glasova prednost ima Kamala, u odnosu na Trampa, objavio je "Demostat", te da bi jezičak na vagi mogao da bude upravo Kenedi.

- Rezultati istraživanja pokazali su da Harisova ima podršku 46 odsto glasača, a Tramp 44. Robert F. Kenedi Mlađi, kao potencijalni treći kandidat, trenutno ima podršku tri odsto birača, što ukazuje na njegovu moguću presudnu ulogu u konačnom rezultatu neizvesnih izbora - navodi "Demostat".

Postoji nekoliko scenarija po kojima bi Kenedijeva kandidatura uticala na konačni ishod predsedničkih izbora. Ako Kenedi uzme više glasova od Trampa nego od Harisove, to bi moglo pomoći demokratskoj kandidatkinji da pobedi ili obrnuto. U državama u kojima su glasovi između Trampa i Harisove gotovo izjednačeni, podrška Kenediju može odrediti krajnji rezultat. Čak i nekoliko procenata glasova može napraviti razliku u kolebljivim državama, što bi moglo promeniti ukupan broj elektorskih glasova potrebnih za pobedu, ocenjuje "Demostat".

Mask: Spreman sam da služim

AMERIČKI milijarder i vlasnik "Tesle" Ilon Mask, koji je nedavno intervjuisao lidera republikanaca Donalda Trampa na svojoj društvenoj mreži "Iks" mogao bi da se nađe na listi najbližih saradnika bivšeg predsednika ukoliko pobedi na izborima. Tramp je, naime, odgovorio potvrdno na pitanje tokom intervjua za Rojters da li je spreman da Masku dodeli mesto u kabinetu. - On je veoma pametan momak. Sigurno bih mu dao posao, ako bi ga prihvatio. On je briljantan momak - rekao je Tramp. Mask je kasnije na "Iksu" objavio svoju montiranu fotografiju kako stoji iza američke zastave na podijumu u odelu i napisao "Spreman sam da služim".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NEBO NATO-A OTVORENO ZA RUSKE DRONOVE: Rumunski F-16 nisu smeli da obore šahid iz bizarnog razloga

NEBO NATO-A OTVORENO ZA RUSKE DRONOVE: Rumunski F-16 nisu smeli da obore "šahid" iz bizarnog razloga

LOVCI rumunskog vazduhoplovstva F-16 uspešno su presreli ruski dron sa eksplozivom koji je narušio vazdušni prostor NATO-a tokom nedavnog napada Kremlja na Ukrajinu, ali pilotima nije bilo dozvoljeno da obore bespilotnu, robotsku letelicu jer bi to bilo ilegalno prema rumunskom državnom zakonu, navodi se u zvaničnim izjavama i novinskim izveštajima, piše Kijev post.

11. 09. 2024. u 20:59

Komentari (0)

KARATA NEMA, SVE RASPRODATO: Novak Đoković izazvao zemljotres u Šangaju