ZABRANA KIJEVU IZ BRITANIJE: Ne smete koristiti to oružje u Kursku

Novosti online

13. 08. 2024. u 08:37

BRITANSKE vlasti nisu Kijevu dale dozvolu da koristi rakete "storm šedou" u regionu Kursk, prenosi list Telegraf, pozivajući se na predstavnika britanske vlade.

ЗАБРАНА КИЈЕВУ ИЗ БРИТАНИЈЕ: Не смете користити то оружје у Курску

Foto: Profimedia

- Stav Velike Britanije se nije promenio. Pružamo vojnu pomoć da podržimo jasno pravo Ukrajine na samoodbranu od nezakonitih napada Rusije u skladu sa međunarodnim humanitarnim pravom. Jasno nam je da je oprema koju obezbeđuje Britanija namenjena za odbranu Ukrajine - citira list predstavnik britanske vlade.

Ranije je Skaj njuz, pozivajući se na britansku vladu, izvestio da će vojna podrška Londona Kijevu ostati nepromenjena, uprkos „promeni strategije“ ukrajinskih oružanih snaga i napadu na region Kursk.

Rusija smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju rešenje i direktno uključuju zemlje NATO-a u sukob.

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Kijev postati legitimna meta za Rusiju.

Prema njegovim rečima, SAD i NATO su direktno uključeni u sukob, uključujući ne samo snabdevanje oružjem, već i obuku osoblja u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama. Kremlj je naveo da napumpavanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne vodi pregovorima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner ipak leti iz tenisa zbog dopinga?! Uopšte nije istekao rok, iako to mnogi tvrde!