ATENTAT NAJVEĆI OPERATIVNI NEUSPEH TAJNE SLUŽBE: Direktorka agencije saslušana u Kongresu

A. V. V.

23. 07. 2024. u 11:41

POKUŠAJ ubistva bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa na njegovom mitingu u Pensilvaniji je najveći operativni neuspeh američke Tajne službe tokom više decenija rada. Kao direktorka Tajne službe SAD preuzimam punu odgovornost za svaki bezbednosni propust. Pomeriću nebo i zemlju kako bih osigurala da se sličan incident ne ponovi.

АТЕНТАТ НАЈВЕЋИ ОПЕРАТИВНИ НЕУСПЕХ ТАЈНЕ СЛУЖБЕ: Директорка агенције саслушана у Конгресу

Tanjug

Poručila je ovo juče direktorka Tajne službe SAD Kimberli Čitl, odgovarajući na pitanja republikanskih kongresmena pred Odborom za nadzor Predstavničkog doma Kongresa. Čitlova koju konzervativci pritiskaju da podnese ostavku zbog propusta u obezbeđenju Trampovog skupa kada je ubijen jedan, a ranjeno troje ljudi, uključujući i bivšeg šefa Bele kuće, izjavila je da služba u potpunosti sarađuje sa istražiteljima.

- Moramo saznati šta se dogodilo. Naša misija nije politička. To je bukvalno pitanje života i smrti, na šta nas podsećaju tragični događaji 13. jula. Imam puno poverenje u muškarce i žene iz Tajne službe - istakla je ona.

Direktorka federalne agencije tvrdi da još nema odgovor na pitanje zašto nijedan operativac nije bio na krovu sa kog je Tomas Metju Kruks otvorio vatru. Odgovarajući na tvrdnje republikanaca da je Tajna služba odbila da obezbedi resurse za zaštitu Trampa, istakla je da je nivo bezbednosti bivšeg predsednika bio pojačan znatno pre izborne kampanje i da je stalno rastao kako su se pretnje razvijale.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJE REČI RUŽICE SOKIĆ: Glumačka diva na samrti izustila samo jednu želju