SVAKA DVA DANA, UMIRE JEDNO PALESTINSKO DETE: Crno saopštenje UNICEF

I.S.

22. 07. 2024. u 16:28

Najmanje 38.983 osobe, smrtno su stradale, a 89.727 je ranjeno u izraelskom ratu u Gazi. Broj poginulih u Izraelu u napadima koje je predvodio Hamas 7. oktobra procenjuje se na 1.139, a desetine ljudi još je zarobljeno u Gazi. U proseku po jedno palestinsko dete biva ubijeno svaka dva dana na okupiranoj Zapadnoj obali, uključujući istočni Jerusalim, tvrdi UNICEF.

СВАКА ДВА ДАНА, УМИРЕ ЈЕДНО ПАЛЕСТИНСКО ДЕТЕ: Црно саопштење УНИЦЕФ

Foto Tanjug/AP

U saopštenju se navodi da su ubijena 143 palestinska deteta tokom proteklih devet meseci, što je skok od skoro 250 odsto u poređenju sa prethodnih devet meseci, tokom kojih je ubijeno 41 dete. U istom periodu na Zapadnoj obali ubijeno je dvoje izraelske dece. Više od 440 palestinske dece je povređeno bojevom municijom, navodi se u saopštenju za javnost.

- Već godinama deca koja žive na Zapadnoj obali, uključujući istočni Jerusalim, izložena su užasnom nasilju - kaže izvršna direktorka UNICEF Ketrin Rasel. - Situacija se značajno pogoršala, što se poklopilo sa eskalacijom neprijateljstava unutar Gaze. Vidimo česte tvrdnje da su palestinska deca pritvorena na putu kući iz škole, ili da upucana dok su šetala ulicama. Nasilje treba sada da prestane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VILANDER ŠOKIRAO SVET: Nije čudno kada Đoković gubi!