ŠEFICA TAJNE SLUŽBE POD PALJBOM KONGRESMENA: Kimberli Čitl danas odgovara na pitanja u Predstavničkom domu o pokušaju atentata

A. V. V.

22. 07. 2024. u 11:56

DIREKTORKA Tajne službe SAD Kimberli Čitl danas će će se naći pod "paljbom" pitanja kongresmena pred Odborom za nadzor Predstavničkog doma Kongresa o pokušaju ubistva bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa. Agenciji na čijem je kormilu zamera se da nije uspela da spreči napad na predsedničkog kandidata republikanaca na njegovom mitingu u Pensilvaniji.

ШЕФИЦА ТАЈНЕ СЛУЖБЕ ПОД ПАЉБОМ КОНГРЕСМЕНА: Кимберли Читл данас одговара на питања у Представничком дому о покушају атентата

Foto: Profimedia

Visoki zvaničnici Tajne službe SAD priznali su da su odbili zahtev za dodatno obezbeđenje, koji je više puta pre atentata tražio Trampov tim, navodno, zbog nedostatka resursa. Portparol tajne službe SAD Entoni Guljelmi za američki list "Njujork tajms" rekao je da je agencija odbila neke zahteve za intenzivniju protekciju lidera republikanaca, ali da se oni nisu posebno odnosili na miting u Pensilvaniji.

- Agencija je ograničena u količini resursa koje može da pošalje na događaje - naveo je on.

Čitlova je ranije izjavila da je došlo do bezbednosnih propusta na skupu, a za neobezbeđivanje vrha zgrade sa kojeg je pucao atentator okrivila je - kosi krov. Predsednički kandidat republikanaca je o atentatu govorio za Foks njuz, istakavši da niko nije ni pomenuo da postoji bilo kakav problem, niti predlog za izmenu bezbednosnih procedura na mitingu u Pensilvaniji.

- Mogli su reći: "Hajde da sačekamo 15, 20 minuta", ali niko ništa nije rekao - naveo je Tramp, dodavši da misli da je to bila greška i zapitao kako je neko dospeo na krov i zašto nije bio prijavljen, jer su ga ljudi videli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

4 proizvoda koja vaša deca koriste svaki dan i koja morate dobro odabrati jer mogu biti opasna po zdravlje