PRVA BAŠTA BEZ ALKOHOLA: Bavarska prestonica Minhen okrenula novi list

I.S.

19. 07. 2024. u 15:53

BAVARSKA prestonica Minhen, u kojoj se svakog septembra, održava nadaleko slavni festival piva Oktoberfest, otvorio je danas prvu pivsku baštu, takozvani, Birgarden bez alkohola!

ПРВА БАШТА БЕЗ АЛКОХОЛА: Баварска престоница Минхен окренула нови лист

Foto Shutterstock

U nastojanju da suzbije njegovo prekomerno konzumiranje alkoholnih pića na javnim mestima, uprava Minhena odlučila je da za mesto oaze bezalkoholnih napitaka izabere okolinu glavne železničke stanice.

Bašta "Nula" služi svojim posetiocima isključivo sokove, vodu i pivo sa nula procenta alkohola, u nameri da se Bavarci i njihov glavni grad oslobode lošeg imidža. Gostima je dozvoljeno da unesu svoju hranu, a osim osvežavajućih napitaka, od restorana će dobijati besplatnu zabavu uživo. Organizovaće se, tako, koncerti bendova, horova i solo umetnika, kao i plesne večeri i žurke za mlade.

Vlasnici obližnjih restorana, hotela i radnici u kulturnim objektima, koji će zajedno voditi ovu pivsku baštu, dugo su se žalili na turiste koji izlaze iz vozova i piju prekomerno, zajedno sa lokalnim stanovništvom u skladu sa globalnim imidžom Minhena kao raja za pivopije, pišu nemački mediji..

Cilj Minhena je da ovo područje bude "nadograđeno i ponovo u centru pažnje društva", saopštila je gradska uprava, dok konzumacija piva nastavlja da opada u Nemačkoj. Taj trend beleži se od devedesetih godina prošlog veka. Prosečna konzumacija piva po glavi stanovnika je 88 litara godišnje, tako da je Nemačka sada iza svojih suseda Češke, Austrije i Poljske.

Bašta će raditi do 15. septembra, nešto manje od nedelju dana pre početka Oktoberfesta.




 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTIŠAO IZ PARTIZANA, PA OTVORIO DUŠU: Saldanja otkrio kako su ga pokrali u Srbiji