LIČNOST U ŽIŽI: Uša Čilikuru Vens, duhovni vođa Trampovog predloga za potpredsenika SAD

A. V. V.

18. 07. 2024. u 11:10

UŠA Čilikuru Vens (38), supruga senatora iz Ohaja Džejmsa Dejvida Vensa, koga je Donald Tramp imenovao za svog kandidata za potpredsednika, stavila je tačku na advokatsku karijeru posle imenovanja supruga na novu poziciju. Dala je ostavku advokatskoj kancelariji u San Francisku gde je bila zaposlena kao saradnik u oblasti korporativnog prava. Indijskog porekla i impresivnog obrazovanja, važi za tihu osobu, a prijatelji je opisuju kao "knjiškog moljca".

ЛИЧНОСТ У ЖИЖИ: Уша Чиликуру Венс, духовни вођа Трамповог предлога за потпредсеника САД

Tanjug

Vens za suprugu kaže da je njegov "duhovni vođa", dok je uoči kandidature priznao da mu nije prijatno, odnosno, da se oseća pomalo postiđen zbog "sjajne biografije" supruge s kojom je u braku gotovo deset godina. Iako ne traži medijsku niti političku pažnju, senator tvrdi da je Uša umnogome uticala na njegovu karijeru.

Uša, za razliku od Džejmsa Dejvida koji je odrastao u teškim uslovima, potiče iz skladne porodice indijskih imigranata koja se, dok je bila još dete, preselila u SAD. Odrasla je u predgrađu San Dijega. Uz odlične srednjoškolske ocene 2003. godine upisuje Univerzitet Jejl, na kojem je i upoznala sadašnjeg supruga, s kojim ima troje dece.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE TEK SAD U ŠOKU! Ameri otkrili: Svetski moćnici sakrili ključni doping-dokaz koji bi spasao rusko čudo od deteta!