"MORAMO DA SE ODUPREMO" Lukašenko: Nećemo dopustiti neprijateljima da Belorusiju uvuku u rat

Novosti online

16. 07. 2024. u 13:43

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da beloruske vlasti čine sve što je potrebno da spreče spoljne sile da uvuku zemlju u vojni sukob.

МОРАМО ДА СЕ ОДУПРЕМО Лукашенко: Нећемо допустити непријатељима да Белорусију увуку у рат

Foto: Arhiva Novosti

Kako prenosi državna agencija Belta, Lukašenko je u utorak u Minsku na promociji oficira visokih vojnih obrazovnih institucija i visokih oficira rekao da vojska dobro zna šta se sada dešava na južnim i zapadnim granicama zemlje.

Prema njegovim rečima, Belorusi su se, u suštini, našli u istoj situaciji kao i njihovi preci pre osam decenija – takođe moraju da se odupru i spreče da neprijatelji uvuku Belorusiju u vojni sukob.

- I činimo sve što je potrebno za to, uključujući i raspoređivanjem najstrašnijih stvari – nuklearnog oružja - rekao je Lukašenko.

On je napomenuo da se Belorusiji ponekad zamera da eskalira situaciju, iako ona zapravo osigurava vojnu bezbednost i jača svoje odbrambene sposobnosti, uključujući i da bi sprečila ponavljanje tragedije iz 1941. godine.

- Nastavićemo da razvijamo, jačamo i unapređujemo naše oružane snage, uzimajući u obzir i iskustvo borbenih dejstava. Belorusi ne žele rat, ali odgovor na svaku provokaciju protiv nas mora biti odlučan i žestok. Svako od vas to mora naučiti. To je naš principijelan stav. Svakom agresoru ima ko i čime da se odgovori - naglasio je predsednik.

Prema njegovim rečima, beloruski oficiri su, u očima miliona svojih sunarodnika, glavni „garant suvereniteta i teritorijalnog integriteta zemlje“.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: SNIMAK BOMBARDOVANjA: Rusko ministarstvo odbrane objavilo je video bombe FAB - 3000

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA PREDLOG ORBANA: Vučić dobio najviše mađarsko priznanje