ANALIZA "NJUJORK TAJMSA": Atentat na Trampa će podeliti Ameriku - Narod je na suprotnim stranama barikada

Novosti onlajn

15. 07. 2024. u 17:30

POKUŠAJ ubistva bivšeg američkog lidera Donalda Trampa verovatno će dovesti do još veće podele u Sjedinjenim Američkim Državama nego do ujedinjenja zemlje, piše „Njujork tajms“.

АНАЛИЗА ЊУЈОРК ТАЈМСА: Атентат на Трампа ће поделити Америку - Народ је на супротним странама барикада

Foto: Profimedia

„Pokušaj ubistva bivšeg predsednika Donalda Trampa pre će dodatno podeliti Ameriku, nego što će je ujediniti. Nekoliko minuta nakon pucnjave vazduh je bio ispunjen besom, gorčinom, sumnjom i optuživanjem... zemlja koja je već puna neprijateljstva, još više se podelila“, navodi list.

U članku se ističe da je pokušaj atentata na Trampa nastao usled duboke polarizacije društva SAD po ideološkim, kulturnim i partijskim pitanjima.

„Često se čini da su se one (SAD) podelile na dve zemlje, čak i na dve realnosti“, ocenjuje list, precizirajući da se Amerikanci osećaju kao da su „na suprotnim stranama barikada“.

Američki predsednički kandidat Donald Tramp je u subotu prekinuo javno obraćanje na mitingu u Pensilvaniji zbog pucnjave. Političara je nakon pokušaja atentata evakuisalo obezbeđenje. Tramp je kasnije izjavio da je pogođen u uho i da je izgubio mnogo krvi. Američka tajna služba saopštila je da je ubila osumnjičenog koji je ispalio nekoliko hitaca prema bini. U pucnjavi je poginuo jedan od gledalaca, pedesetogodišnji bivši vatrogasac, a dve osobe su teško povređene.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

Ovako izgleda brutalna hajka protiv Vucica! Nigde na svetu nista slično ne postoji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

JANIK SINER DVAPUT PAO NA DOPING TESTU, A DOZVOLJENO MU DA IGRA! Skandal kakav tenis ne pamti! Ovo je nečuveno!