JASNA PORUKA IZ RUSIJE: Liberalizam je američku demokratiju doveo do samoubistva

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

14. 07. 2024. u 19:39

LIBERALIZAM je američku demokratiju doveo do samoubilačkog stanja, navela ja portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na Telegramu.

ЈАСНА ПОРУКА ИЗ РУСИЈЕ: Либерализам је америчку демократију довео до самоубиства

Foto: EPA

Ona je rekla da je atentat na bivšeg predsednika SAD i predsedničkog kandidata Donalda Trampa pokazao da je pretnja za američku demokratiju unutra, a ne spolja.

- Svi američki mediji i analitičari se, komentarišući pokušaj atentata na Donalda Trampa, utrkuju da izveste da je američka demokratija ugrožena. Eto kako znaju – pretnja je, dakle unutra, a ne spolja - primetila je ruska zvaničnica.

Američki mediji od prvih minuta izveštavaju i analiziraju atentat na Trampa koji se desio tokom predizbornog mitinga u Pensilvaniji.

"Volstrit džornal" je istakao da je nastupio užasan trenutak za Ameriku, ali da je moglo  biti mnogo gore.

- Politički animozitet i retorika puna mržnje rastu do visokog nivoa što je u američkoj istoriji prečesto dovodilo do nasilja i pokušaja ubistava - dodala je ona.

"Vašington post" je naveo da incident označava šokantan preokret u napetom predizbornom periodu kada su strahovi od nasilja već veliki.

Što se tiče "Politika", tamo su istakli da se pucnjava na Trampovom skupu dogodila manje od dva meseca nakon pokušaja atentata na slovačkog premijera Roberta Fica.

"Aksios" je istakao da su, ubrzo nakon incidenta, stigle osude i republikanske i demokratske partije u SAD, a napad su osudili i članovi Kongresa, zvaničnici predsedničke administracije i bivši šefovi država.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: TAJNO ORUŽJE RUSKOG RAKETNOG SISTEMA: JARS izvodi vežbe kamuflaže i kontradiverzije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HVALA TI NOVAČE, ŠTO SI VEROVAO U JEDNOG MALOG: Krajinović se oprostio od tenisa, ovo je poručio Noletu, Troickom i kumu iz reprezentacije