PROCURILA SKANDALOZNA INFORMACIJA SA NATO SAMITA: Znate li šta se dogodilo Bajdenu?

Novosti online

11. 07. 2024. u 12:43

JEDAN od učesnika NATO samita izjavio je da su čelnici saveza zabrinuti zbog kandidature Džoa Bajdena na američkim predsedničkim izborima.

ПРОЦУРИЛА СКАНДАЛОЗНА ИНФОРМАЦИЈА СА НАТО САМИТА: Знате ли шта се догодило Бајдену?

FOTO: Tanjug/AP/Jacquelyn Martin

Ističu zabrinutost zbog njegovog „mentalnog propadanja“, a kao primer navode da Bajden na konferenciji nije uspeo da prepozna nekoga koga inače prilično dobro poznaje, kao i da je ponavljao istu anegdotu dva puta!

Jan Bremer, predsednik "Juroazija grup", rekao je u emisiji Em-Es-En-Bi-Sija da lideri sa kojima se susreo ne misle da Bajden može služiti još četiri godine, prenosi Njuzvik.

On je rekao da ovo mišljenje deli čitav politički spektar, bez obzira na ideologiju, dodajući da to za njih nije novost.

Ovi komentari su usledili skoro dve nedelje nakon što je loš učinak predsednika Bajdena u debati naveo neke članove Demokratske stranke da pozovu predsednika da se povuče i stavi drugog kandidata na novembarsku listu.

- Nije da ga ne vole, rekao je Bremer i dodao:

– U stvari, oni su duboko zabrinuti... šta bi značilo da Donald Tramp postane predsednik, s obzirom na njegovu iskazanu politiku prema Rusiji, Ukrajini i NATO-u i Evropskoj uniji.

Foto: AAP Photo/Alex Brandon

Očekuje se da će bivši predsednik Donald Tramp prihvatiti republikansku nominaciju sledeće nedelje na Republičkoj nacionalnoj konvenciji. Prema najnovijim anketama, on vodi ispred Bajdena za 2,3 poena.

Bremer je dodao da mu je jedan od svetskih lidera rekao da je Bajden na jednom sastanku dva puta ponavlja istu anegdotu, a postoji i slučaj u kojem predsednik nije prepoznao nekoga koga dobro poznaje. Mnogi lideri su bili svedoci pogoršanja njegovog stanja, ističe Bremer.

On napominje da su zabrinuti kako bi Bajden mogao da vodi kampanju još četiri meseca, a kamoli kako bi mogao da bude predsednik Sjedinjenih Država još četiri godine.

On je takođe istakao zabrinutost čelnika NATO alijanse oko sledećeg predsedavanja SAD.

- Sjedinjene Države su kičma NATO-a i, ako ne mogu da računaju na SAD, imaju ozbiljan problem, dodaje Bremer, prenosi Njuzvik.

(Jutanji list)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVAT BAŠ NISKO PAO: Nekadašnji rival Novaka Đokovića i Ju-Es opena proživljava težak period