HITNO SE OGLASILA MOSKVA: NATO ostaje instrument konfrontacije - Zapad nije pristalica mira

Novosti onlajn

11. 07. 2024. u 12:28

NATO je ponovo „veoma jasno“ potvrdio da je konfrontacioni savez, prokomentarisao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rezultate samita NATO-a.

ХИТНО СЕ ОГЛАСИЛА МОСКВА: НАТО остаје инструмент конфронтације - Запад није присталица мира

Foto: Piksabej

- Severnoatlantska alijansa je još jednom vrlo jasno potvrdila svoju suštinu. To je savez koji je formiran u eri konfrontacije sa ciljem da se održi konfrontacija. Alijansa ispunjava svoju funkciju – stvara negativnu napetost na evropskom kontinentu - istakao je on.

Kako je istakao, završna deklaracija pokazuje da Zapad nije pristalica mira.

- Vidimo da naši protivnici u Evropi i Sjedinjenim Državama nisu pristalice dijaloga. Sudeći po dokumentima usvojenim na samitu NATO-a, oni nisu pristalice mira - rekao je portparol Kremlja, ističući da je „Severnoatlantska alijansa instrument konfrontacije, a ne mera bezbednosti“.

- Ovo je veoma ozbiljna pretnja po nacionalnu bezbednost naše zemlje. Sve ovo će od nas zahtevati promišljene, koordinisane, efikasne odgovore za odvraćanje NATO-a - objasnio je Peskov.

Kako je istakao, u toku su razgovori oko korekcije ruske nuklearne doktrine kao odgovor na akcije NATO-a, ali nuklearno odvraćanje nije jedino moguće rešenje.

Podsetimo, u Vašingtonu je završen 75. samit NATO-a.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

Direktorka N1 zvala Luksemburg da zabrani emisiju: Sergej Trifunović otkrio kako funkcioniše cenzura

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

METEOROLOŠKI sajt "Severe Weather Europe" (SWE) nedavno je pisao kako se nešto čudno dešava sa polarnim vrtlogom, a promene koje se na njemu dešavaju uticaće na predstojeću zimu u Srbiji. Po tome, zima bi na Balkanu, pa tako i u Srbiji, trebala da bude slaba. Međutim, sa druge strane, naši meteorolozi imaju različita predviđanja za zimski period, pa tako jedan naš profesor smatra da ćemo ove zime imati puno snega i da će zima biti hladnija nego za poslednjih 10 godina!

22. 08. 2024. u 09:01

Komentari (0)

Direktan let iz Srbije do najlepše plaže Mediterana – iskoristite SEPTEMBARSKI LAST MINUTE , popust do 390 eur!