LE PEN O IZBORIMA U FRANCUSKOJ: Ova situacija je samo odložila dolazak moje partije na vlast

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

11. 07. 2024. u 10:50

LIDERKA parlamentarne frakcije Nacionalnog skupa u Donjem domu francuskog parlamenta Marin le Pen rekla je da je situacija nakon izbora u zemlji samo odložila dolazak njene stranke na vlast. Njene reči prenosi list Korijere dela sera.

ЛЕ ПЕН О ИЗБОРИМА У ФРАНЦУСКОЈ: Ова ситуација је само одложила долазак моје партије на власт

Marin le Pen, Foto AP

- Radost je samo odložena jer ne možemo da nastavimo da ignorišemo volju naroda zauvek. Kao što ime govori, Narodna skupština mora da predstavlja ceo francuski narod u smislu političke težine. Danas nije tako, ali će tako biti sutra - rekla je Le Penova.

Prema Le Penovoj, trenutni odnos snaga u parlamentu izgleda zbunjujuće jer se ne zna „koju će stranu predstavljati budući premijer“.

- Ne čini mi se da je to veliki uspeh za (predsednika Emanuela) Makrona - rekla je političarka.

Podsetimo, na prevremenim izborima za francuski parlament pobedila je levičarska koalicija Novi narodni front, koja je dobila 182 od 577 mesta u Narodnoj skupštini zemlje. Drugo mesto zauzela je koalicija "Zajedno za Republiku" predsednika Emanuela Makrona, sa 168 mesta u Narodnoj skupštini. Desničarska partija Nacionalni skup sa svojim republikanskim saveznicima osvojila je 143 mesta. Tako nijedna politička snaga nije dobila većinu za formiranje nove vlade, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: GLUMILA JE FENOMENALNO, A I PEVALA -  Olivera Marković napustila nas je na današnji dan pre 13 godina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEMA TUGOVANJA: Ben Aflek sa njom provodi vreme na dan kada je DŽenifer Lopez podnela zahtev za razvod (FOTO)