"U SREĆI I TUZI" Modijeva poruka iz Moskve - Rusija nam je partner, pravi prijatelj

Novosti onlajn

09. 07. 2024. u 10:18

INDIJSKI premijer Narendra Modi na sastanku sa indijskom zajednicom u Moskvi rekao je da je Rusija veran prijatelj njegove zemlje, a u rusko-indijskim odnosima temperatura je uvek pozitivna.

У СРЕЋИ И ТУЗИ Модијева порука из Москве - Русија нам је партнер, прави пријатељ

Foto: Profimedia

- Kada se pomene reč 'Rusija', prva reč koja padne na pamet svakom Indijcu je – partner Indije u sreći i tuzi. Rusija je pravi prijatelj Indije - rekao je Modi.

- U Rusiji je ponekad temperatura ispod nule, ali u odnosima Indije i Rusije temperatura je uvek pozitivna - dodao je on.

Modi je naglasio da je „Rusija pouzdan prijatelj Indije u svakom vremenu“.

- Kada su se naši studenti našli u zoni borbenih dejstava (u Ukrajini), predsednik Vladimir Putin im je pomogao da se bezbedno evakuišu - podsetio je premijer.

Šef indijske vlade doputovao je 8. jula u posetu Moskvi, gde će biti održan 22. rusko-indijski samit. Uoči polaska, Modi je rekao da se raduje susretu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, nazivajući ga prijateljem. Posebno privilegovano strateško partnerstvo između Indije i Rusije napredovalo je u poslednjih 10 godina, uključujući u oblasti energetike, bezbednosti, trgovine, investicija, zdravstva, obrazovanja, kulture, turizma i međuljudske razmene, rekao je Modi. On je dodao da Indija i Rusija imaju ulogu u održavanju mirnog i stabilnog regiona.

Lideri Ruske Federacije i Indije sastali su se 8. jula u Novom Ogarjovu u neformalnom okruženju. Zvanični sastanci delegacija dve zemlje zakazani su za 9. jul
 

BONUS VIDEO:

TAJNO ORUŽJE RUSKOG RAKETNOG SISTEMA: JARS izvodi vežbe kamuflaže i kontradiverzije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUTIN OTKRIO KO JE RUSIMA FAVORIT NA AMERIČKIM IZBORIMA: Ako se tako zarazno smeje...