"SMEŠNI STE!" Zaharova poslala oštru poruku Zapadu - Samo se pravite da ne znate...

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

07. 07. 2024. u 09:30

SMEŠNO je gledati kako se zapadni mediji pretvaraju da su potpuno nesvesni zločina ukrajinske vojske nad civilima u Donbasu i ruskom vojskom, iako je Moskva više puta davala relevantne dokaze o tome, navela je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući tekst "Njujork tajmsa" o ubistvima ruskih ratnih zarobljenika, suprotnim Ženevskoj konvenciji.

СМЕШНИ СТЕ! Захарова послала оштру поруку Западу - Само се правите да не знате...

FOTO: AP/Tanjug

Naime, američki list je, pozivajući se na Kaspara Grosa, lekara međunarodnog dobrovoljačkog odreda u Ukrajini, opisao nekoliko slučajeva kada su ukrajinski vojnici brutalno ubijali ruske ratne zarobljenike.

- Američki novinari, publikacije, novine, televizije i internet platforme se pretvaraju da navodno ništa ne znaju o tome kako kijevski režim zlostavlja civilno stanovništvo Donbasa, sada novih ruskih regiona. Prave se da ne znaju kroz kakvu torturu prolaze ljudi koji su pali u njihove kandže, kandže Oružanih snaga Ukrajine, nacionalnih bataljona i tako dalje - rekla je Zaharova za "Izvestiju".

Sva zlodela kijevskog režima su odavno poznata, rusko Ministarstvo spoljnih poslova je više puta izveštavalo o kršenju ljudskih prava, dokumenti o tome su poslati Savetu bezbednosti UN, ali su američki mediji učinili sve da ignorišu ovu informaciju, navela je Zaharova.

- Sve su to otvorene činjenice o kojima američki novinari ne govore ni reč - naglasila je ona.

Ambasador ruskog Ministarstva spoljnih poslova za zločine kijevskog režima Rodion Mirošnik poručio je da će Moskva proveriti sve podatke koje je izneo američki list, a zahtevaće da isto urade i međunarodne organizacije.

Istražni komitet Ruske Federacije će istražiti informacije koje su se pojavile u javnosti.

Internetom sve češće kruže snimci mučenja ruskih vojnika koje dele ukrajinski vojnici. U septembru 2023. godine objavljen je snimak na kojem ukrajinski vojnici primoravaju zarobljene ruske vojnike da idu minskim poljem.

Takođe, u novembru 2022. godine pojavio se snimak gde pripadnici Oružanih snaga Ukrajine ubijaju ruske vojnike, koji leže na zemlji sa rukama podignutim iznad glave.

Pojavili su se i snimci kako zarobljenim ruskim vojnicima pucaju u noge, a mučenju su posvedočili i vojnici koji su imali sreće da se vrate iz ukrajinskog zarobljeništva. U pokušaju da dobiju informacije, ukrajinski vojnici su im odsecali prste, pucali u noge, prebijali i pržili strujom.

(RIA Novosti)

BONUS VIDEO: DVA BRODA PRISTAJU U VENECUELANSKU LUKU: Ruska pomorska flota završila vežbe na Atlantskom okeanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

PRINCEZA PONOVO TRUDNA: Nova prinova u britanskoj kraljevskoj porodici