ORBAN ODGOVORIO BORELJU: Birokratske besmislice Brisela nisu donele mir u Ukrajini

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

05. 07. 2024. u 21:31

PREMIJER Mađarske Viktor Orban poručio je večeras da "upravo briselske birokratske besmislice nisu donele nikakav rezultat u uspostavljanju mira u rusko-ukrajinskom ratu".

ОРБАН ОДГОВОРИО БОРЕЉУ: Бирократске бесмислице Брисела нису донеле мир у Украјини

Foto: Tanjug/AP

-Ukoliko želimo da okončamo rat, potreban nam je politički pristup, umesto birokratskog, naveo je Orban na platformi X (Tviter), komentarišući tvit šefa diplomatije Evropske unije Žozepa Borelja.

Borelj je, prethodno, na platformi X, napisao da poseta Orbana Moskvi potpada isključivo pod bilateralne odnose između Mađarske i Rusije.

-Pozicije Evropskog saveta (EUCO) po pitanju ruskog rata protiv Ukrajine isključuju zvanične kontakte između EU i Vladimira Putina. Premijer EU Orban, stoga, ne predstavlja EU, istakao je Borelj.

Ranije danas Orban je u Moskvi, nakon razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom rekao da Mađarska svoje šestomesečno predsedavanje Evropskom unijom vidi kao mirovnu misiju.

On je obećao je da će nastaviti da radi sa Rusijom i Ukrajinom na postizanju mira, rekavši u Moskvi posle posete Kijevu da su stavovi strana o dogovoru međusobno udaljeni.

Tanjug

BONUS VIDEO - RUSKA KRSTARICA U MEDITERANU: Tihookeanska flota izvodi vežbe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HIT 2024! Marsa Matrouh – Jednostavni Egipatski Maldivi