BELORUSIJA SPREMNA DA ODGOVORI NA PROVOKACIJE: Situacija na granici napeta, NATO ne popušta

Милица Шкорић
Milica Škorić

05. 07. 2024. u 10:09

SITUACIJA na granici Belorusije i Ukrajine ostaje napeta, NATO takođe nastavlja da pojačava prisustvo na zapadnim granicama republike, izjavio je Vladimir Kuprijanjuk, zamenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Belorusije.

БЕЛОРУСИЈА СПРЕМНА ДА ОДГОВОРИ НА ПРОВОКАЦИЈЕ: Ситуација на граници напета, НАТО не попушта

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Danas je samo u Poljskoj i baltičkim zemljama raspoređeno 10 multinacionalnih borbenih taktičkih grupa sa ukupnim brojem od preko 11 hiljada vojnika i to ne uzima u obzir vojne formacije nacionalnih oružanih snaga naših suseda. Rukovodstvo NATO-a sprovodi planove za dalje povećanje svog vojnog prisustva na teritorijama u blizini. U tom kontekstu, situacija na našoj južnoj granici takođe ostaje teška i napeta - rekao je Kuprijanjuk na brifingu u petak.

Belorusija i njeni saveznici će odgovoriti na svaki pokušaj provokacije na ukrajinskoj granici, izjavio je Vladimir Kuprijanjuk, zamenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Belorusije.

- Uprkos teškoj situaciji na južnim granicama (granica sa Ukrajinom), nema eskalacije situacije sa naše strane i nećemo, zajedno sa našim saveznicima, sigurno odgovoriti na bilo kakve pokušaje provokacije - rekao je Kuprijanjuk na brifingu u petak.

Takođe je izrazio uverenje da će na kraju „zdrav razum prevladati“.

BONUS VIDEO: DVA BRODA PRISTAJU U VENECUELANSKU LUKU - Ruska pomorska flota završila vežbe na Atlantskom okeanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MONSTRUOZNO! Opozicionar priželjkuje ubistvo Danila Vučića i opisuje kako bi ga mučio (VIDEO)