ITALIJANSKI SUD: Smanjio doživotne kazne dvojici Amerikanaca osuđenih za ubistvo policajca

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

03. 07. 2024. u 22:07

ITALIJANSKI Apelacioni sud danas je, još jednom u poslednje tri godine, doneo odluku da se smanje zatvorske kazne dvojici američkih turista koji su po okončanju prvostepenog postupka osuđeni na doživotne zatvorske kazne zbog ubistva policajca 2019. godine.

ИТАЛИЈАНСКИ СУД: Смањио доживотне казне двојици Американаца осуђених за убиство полицајца

Foto: Profimedia

U slučaju ubistva policajca koji je 2019. godine potresao Italiju, sud je danas presudio da bi Finegan Li Elder, koji je imao 19 godina u vreme izvršenja zločina, trebalo bi da odsluži 15 godina i dva meseca zatvora zbog smrtonosnog uboda nožem policajca Maria Sersiela Rege u Rimu nakon što mu je propao posao sa narkoticima, prenosi Rojters.

Njegov prijatelj, Gabriel Kristijan Nejtejl-Hjort, tada 18-godišnjak, osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 11 godina i 4 meseca jer on nije koristio hladno oružje, ali se tukao sa drugim policajcem.

Nakon što su dobili doživotne zatvorske kazne 2021. godine, Elderu i Nejtejl-Hjortu kazne su već 2022. godine smanjene na 24, odnosno 22 godine, međutim, 2023. godine najviši italijanski sud naložio je novo suđenje uz obrazloženje da neki od navoda optužbe u predmetu nisu bili dovoljno činjenično potkrepljeni.

Advokati su pozdravili današnji, najnoviju presudu.

-Ova kazna je pravednija od prethodnih. Bilo je potrebno pet godina, ali mi konačno imamo sudiju koji može mirno da spava jer je doneo ispravnu odluku, rekao je Renato Borzone, advokat dvojice Amerikanaca.

Dvojica Amerikanaca, obojica iz Kalifornije, bila su u Italiji na odmoru 2019. godine kada su pokušavali da kupe drogu od lokalnog dilera u Rimu.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: Jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!