POGLEDAJTE - "ABRAMSI" PRED NESTANKOM U UKRAJINI: Krasnopolj uništio još jedan američki tenk (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

03. 07. 2024. u 20:00

JOŠ jedan Abrams je uništen na avdejevskom pravcu - američki tenk su spalili artiljerci iz grupe Centar sistemom Krasnopolj, objavilo je rusko MO.

ПОГЛЕДАЈТЕ - АБРАМСИ ПРЕД НЕСТАНКОМ У УКРАЈИНИ: Краснопољ уништио још један амерички тенк (ВИДЕО)

Foto MoD Ukrajine

Pentagon je isporučio 31 tenk M1A1 Abrams za podršku ukrajinskoj vojsci. Poslednji koji je zbrisan je pogođen ruskim vođenim artiljerijskim sistemom Krasnopolj, navodi se u saopštenju.

Metu su primetili operateri dronova u blizini ruskog grada Avdejevke u Donjeckoj Narodnoj Republici, saopštilo je ministarstvo. Tada je raspoređena samohodna haubica Msta-S kalibra 152 mm da je pogodi.

Jedan ruski član posade, identifikovan po pozivnom znaku „Jorzik“ (Jež), rekao je da je prvi Krasnopolj ispaljen na tenk pogodio cilj. On je dodao da on i njegov tim nisu bili svesni da pucaju na vozilo američke proizvodnje, koje ima reputaciju da je jako zaštićeno. Artiljerci su sa zadovoljstvom potvrdili da mogu da „unište bilo šta u trenu“, rekao je „Jorzik“.

Snimak koji je objavilo ministarstvo uključuje navodni trenutak pogotka, snimljen iz vazduha iz više pravaca. Oružani sistem Krasnopolj koristi lasersko navođenje, uz ciljanje koje obezbeđuje ili operater na zemlji ili dron. Municija je prvi put ušla u upotrebu kasnih 1980-ih i dolazi u nekoliko kalibara za različite topove.

Prema pisanju zapadnih medija, Kijev je bio prinuđen da povuče tenkove Abrams sa bojnog polja zbog pretnje od ruskih dronova i artiljerije. Najmanje pet od 31 tenka je izgubljeno u aprilu, izvestio je tada Asošiejted pres, pozivajući se na američke vojne zvaničnike.

(rt.com)

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: Jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!