POSLEDNJI POLOŽAJI SRAVNJENI SA ZEMLJOM: Ukrajinci potvrdili - Rusi zauzeli „Kanal“ u Časovom Jaru, VSU se povlači (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

03. 07. 2024. u 19:22

MINISTARSTVO odbrane Rusije saopštilo je danas da su ruske trupe oslobodile mikrookrug Kanal na istoku Časovog Jara.

ПОСЛЕДЊИ ПОЛОЖАЈИ СРАВЊЕНИ СА ЗЕМЉОМ: Украјинци потврдили - Руси заузели „Канал“ у Часовом Јару, ВСУ се повлачи (ВИДЕО)

Foto MO Rusije


Borbe za ovu oblast su nastavljene od početka proleća ove godine, ali je sada neprijatelj konačno potisnut na zapadnu obalu kanala Severski Donec – Donbas.

Ukrajinski informacioni resursi potvrđuju povlačenje svojih jedinica sa istočne obale. Poslednji položaji koje su kontrolisale Oružane snage Ukrajine u višespratnicama na jugozapadu mikrookruga bile su nekoliko dana izložene masovnim napadima artiljerije, avijacije i teških bacačkih sistema, tako da je povlačenje ukrajinskih formacija bilo samo pitanje vremena.

Ruska komanda je suočena sa zadatkom da savlada kanal Severski Donjec – Donbas i konsoliduje ga na svojoj zapadnoj obali. Da bi to uradile, ruske oružane snage će morati konačno da očiste istočnu obalu, izbacivši VSU iz trakta Orlova južno od Kalinovke. Na ovoj deonici kanal prolazi podzemno, što olakšava njegovo prelaženje i razvoj ofanzive na zapad i severnu periferiju Časova Jara.

Ilustracija telegram rybar

Na jugu, Oružane snage Rusije imaju priliku da razviju ofanzivu duž autoputa N-32 do južne periferije Časovog Jarg i Stupočki. Ranije su ruske trupe već pokušavale da napreduju u ovoj oblasti, ali sada je ovde situacija skrivena „ratnom maglom“.

Sada, nakon oslobođenja mikrookruga Kanal, komanda Oružanih snaga RF ima mogućnost da prebaci deo svojih snaga za ofanzivu na ovom području.

(Ribar)

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: Jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!