VAŽNO UPOZORENJE ZA SVE KOJI LETUJU U GRČKOJ: Budite na oprezu ukoliko boravite na ovim lokacijama

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

03. 07. 2024. u 18:48

GRČKU će sutra pogoditi žestoko nevreme, a tim povodom oglasio se ministar za klimatsku krizu i civilnu zaštitu Vasilis Kikilias.

ВАЖНО УПОЗОРЕЊЕ ЗА СВЕ КОЈИ ЛЕТУЈУ У ГРЧКОЈ: Будите на опрезу уколико боравите на овим локацијама

Foto: Unsplash

Kako je naveo Kikilias, sutra se očekuju jake oluje.

- Komisija za procenu rizika nas je na vanrednom sastanku jutros obavestila o opasnim vremenskim pojavama sa jakim olujama i vrlo intenzivnom grmljavinom sutra u mnogim oblastima zemlje - saopštio je ministar.

Prema prognozama, najveći problemi će se pojaviti u jutarnjim časovima na Halkidikiju i susednim oblastima (odnosno južnim oblastima okruga Solun, Ser, Kavala i Sporadi), dok će se od podneva do kasno uveče pojave proširiti na Ftiotidu, Fokidu, Vojotiju, Atiku, Korintiju i Argolidu.

- Posebna pažnja je potrebna zbog ove oluje, posebno u vezi sa munjama na kopnu i moru. Za bolju informisanost o zaštiti od munja, građani mogu posetiti sajt Civilne Zaštite - dodaje se u saopštenju ministra.

Naglašeno se da stanovnici i posetioci moraju biti posebno pažljivi sa naglim olujama na moru, za koje svi znaju koliko su opasne, dok u oblastima gde će padati intenzivna kiša posebnu pažnju treba obratiti na reke i potoke.

- Činjenica da smo do juče imali velike požare, a sutra ćemo se suočiti sa ekstremnim kišama, pokazuje veličinu klimatske krize koju sada doživljavamo u našoj zemlji - naveo je Kikilias.

Uskoro će se sastati Koordinacioni odbor Civilne Zaštite, kako bi Vatrogasna služba, Obalska straža, ELAS, naravno Oružane snage i Lokalna samouprava prvog i drugog nivoa bili u maksimalnoj pripravnosti, zaključue se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: DVA BRODA PRISTAJU U VENECUELANSKU LUKU: Ruska pomorska flota završila vežbe na Atlantskom okeanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!