JA POBEĐUJEM TRAMPA: Robert Kenedi Mlađi - Prihvatio bih da zamenim Bajdena

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

02. 07. 2024. u 22:12

PREDSEDNIK SAD Džozef Bajden nije sposoban da vodi državu, i svakako bih razmotrio opciju da ga zamenim kao kandidat Demokratske stranke ukoliko bi mi to ponudili, saopštio je Robert Kenedi Mlađi koji će na predstojećim američkim predsedničkim izborima učestvovati kao nezavisni kandidat.

ЈА ПОБЕЂУЈЕМ ТРАМПА: Роберт Кенеди Млађи - Прихватио бих да заменим Бајдена

Foto: AP Photo/Jose Luis Magana, File

Iako je među demokratama, nakon Bajdena, bio najpopularniji kandidat pre nego što je odlučio da izađe na izbore kao nezavisni kandidat, Kenedi Mlađi je rekao da ga niko iz demokratske stranke do sada nije zvao da zameni aktuelnog predsednika i, po svemu sudeći, budućeg kandidata.

On je poručio da ankete koje demokrate sada sigurno gledaju pokazuju da je on jedini kandidat koji bi mogao da pobedi bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa.

-Ukoliko sam ja u trci, Bajden gubi, ukoliko nisam - Bajden gubi još gore. Ali, ukoliko se sučeljavamo Tramp i ja, ja pobeđujem, objasnio je gostujući u emisiji "Brejking points"

Dodao je da bi u tom slučaju Tramp pobedio samo u 11, a on u čak 39 država.

Podsećamo, nakon katastrofalne debate protiv republikanskog izazivača Donalda Trampa, sve više demokrata poziva aktuelnog predsednika SAD i predsedničkog kandidata te partije Džozefa Bajdena da se povuče iz trke i prepusti nominaciju nekom drugom.

Ipak, Bela kuća je saopštila večeras da se Bajden neće povući iz izborne trke i da je sposoban da vodi državu uprkos svojim godinama i stanju.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: Jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO 2 SATA OD VAS: Evo zašto bi Tunis trebao da bude vaša sledeća destinacija za letovanje