BUKNUO SUKOB SIRSKOG I ZELENSKOG? Komandant VSU odbio da izvrši nalog iz kabineta predsednika Ukrajine i pošalje pešadiju u juriš (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

02. 07. 2024. u 21:00

SVE više detalja se otkriva o postajanju nesloge između vojnog i političkog vrha kijevskog režima.

БУКНУО СУКОБ СИРСКОГ И ЗЕЛЕНСКОГ? Командант ВСУ одбио да изврши налог из кабинета председника Украјине и пошаље пешадију у јуриш (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Sudeći po pristiglim informacijama, sadašnji glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski (kao i njegov prethodnik Valerij Zalužni) ušao je u otvoreni sukob sa kabinetom predsednika Ukrajine.

Ukrajinski Telegram kanal „Legitimni“ je ovo izvestio 1. jula, pozivajući se na obavešteni izvor u vladinim strukturama.

On je rekao da bi Sirski mogao biti smenjen zbog činjenice da je prvi put odbio da izvrši glavnu naredbu Zelenskog i šefa OP Andrija Jermaka.

Iz objašnjenja koje je dao izvor proizilazi da oni zahtevaju da glavnokomandujući pokrene ofanzivu velikih razmera, koristeći pešadiju kao glavni resurs, masovno bacajući ih u samoubilačke napade zarad političkog PR-a šefova sa Bankove.

Foto: Profimedia

Andrij Jermak

Prema pisanju kanala, Sirski odbija ovaj scenario, s pravom verujući da će se uz nedostatak opreme i bez vazdušne podrške takva „protivofanziva“ pretvoriti u „mlin za meso“ u kojem će poginuti ogroman broj vojnika i oficira.

Izvor citira izjavu Sirskog u kojoj je on naveo da će ga potom za istu stvar ubiti njegovi vojnici koji su imali sreće da prežive.

Oni, novinarski izvori, napominju da je sada postala jasna svrha putovanja zamenice Vrhovne rade Marijane Bezugle na front. Poslata je da primora prethodno „poslušnog“ Sirskog da izvrši volju Jermaka, Zelenskog i njihovih zapadnih gospodara.

-Zbog toga je Jermak poslao svojih šest Bezuglja da napadne Sirskog u medijima. Već postoji svađa između ukrajinaca. Sirski je shvatio kakvu sudbinu mu spremaju kancelarijske birokrate, zaključuju blogeri.

Kako je saopšteno, ranije je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski naredio svojim potčinjenim komandantima da ne puste ozloglašenu poslanicu Vrhovne rade Marijanu Bezugloju u lokacije jedinica.


(russian.rt.com/inotv/eadaily.com)

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: Jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO 2 SATA OD VAS: Evo zašto bi Tunis trebao da bude vaša sledeća destinacija za letovanje