"KIJEV MORA OVO DA POŠTUJE": Lavrov i Sijarto pronašli zajednički jezik o ukrajinskoj krizi

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

02. 07. 2024. u 18:00

MINISTRI spoljnih poslova Rusije i Mađarske, Sergej Lavrov i Peter Sijarto, razgovarali su telefonom o ukrajinskoj krizi i istakli potrebu da Kijev osigura prava svih nacionalnih manjina, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

КИЈЕВ МОРА ОВО ДА ПОШТУЈЕ: Лавров и Сијарто пронашли заједнички језик о украјинској кризи

Foto: EPA

- Došlo je do razmene mišljenja o aktuelnim pitanjima na međunarodnom planu. Tokom razgovora o ukrajinskoj krizi, oba ministra su istakla potrebu da Kijev bezuslovno osigura prava svih nacionalnih manjina koje žive u zemlji - navodi se u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je istaklo da strane visoko cene postignuti nivo rusko-mađarskog političkog dijaloga.

- Naglašeno je da bilateralna saradnja, uprkos izuzetno teškoj međunarodnoj situaciji, nastavlja da se progresivno razvija u duhu zdravog pragmatizma i obostrane koristi - istakli su u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova.

Mađarski premijer Viktor Orban je ranije u utorak, nakon sastanka u Kijevu sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim, izrazio nadu da će njegova poseta poslužiti za rešavanje bilateralnih problema, uključujući i one koji se odnose na prava mađarske manjine u Zakarpatju.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: HUTI OBJAVILI SNIMAK - Novi bespilotni čamac koji cilja brod Transvorld Navigato

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!