"NE SMEMO DA SE OPUSTIMO" Lukašenko upozorava: Ceo svet će zadrhtati zbog nove namere Zapada

Novosti online

02. 07. 2024. u 14:29

OPONENTI Belorusije i Rusije pokušavaju da uvuku obe zemlje u obračun, Zapad želi da dovede eskalaciju do te mere da će svet zadrhtati, izjavio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

НЕ СМЕМО ДА СЕ ОПУСТИМО Лукашенко упозорава: Цео свет ће задрхтати због нове намере Запада

Foto: EPA

On je na sastanku sa predsednikom Državne dume Rusije Vjačeslavom Volodinom, koji se održava u Minsku, rekao da postoji mnogo problema o kojima mora da razgovara sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom.

- Jedva čekaju da nas uvuku u neke obračune kako bi nas razvukli na toj granici i onemogućili nas da pružamo otpor. To je vrlo ozbiljna situacija i nipošto ne smemo da se opuštamo - upozorio je Lukašenko.

Volodin je doputovao u Belorusiju u radnu posetu po nalogu ruskog predsednika Vladimira Putina radi učešća u svečanostima 3. jula povodom Dana nezavisnosti i 80. godišnjice oslobođenja Belorusije od nemačkih okupatora.

Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao da izjave da se ukrajinske trupe koncentrišu na beloruskoj granici predstavljaju povod za zabrinutost Moskve, kao i da Putin i Lukašenko mogu da stupe u kontakt tim povodom, ukoliko budu smatrali potrebnim.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKA KRSTARICA U MEDITERANU: Tihookeanska flota izvodi vežbe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor