STRAVIČNO NEVREME ODNELO SEDAM ŽIVOTA: Padavine napravile haos u ovom delu Evrope (FOTO)

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

01. 07. 2024. u 15:34

PREMA poslednjim podacima, najmanje sedam osoba je poginulo u snažnom nevremenu koje je pogodilo Francusku, Švajcarsku i Italiju.

СТРАВИЧНО НЕВРЕМЕ ОДНЕЛО СЕДАМ ЖИВОТА: Падавине направиле хаос у овом делу Европе (ФОТО)

Foto: Olivier Mairet/Keystone via AP

Kako je preneo Dejli mejl, u Švajcarskoj su tri osobe nastradale u klizištu izazvanom obilnim padavinama u kantonu Ticino, nedaleko od granice sa Italijom.

Jedan muškarac je pronađen mrtav u hotelu u kantonu Valais, na jugozapadu Švajcarske. Policija je objavila da je on nastradao usled iznenadne poplave.

Foto: Olivier Mairet/Keystone via AP

U susednoj Francuskoj tri osobe u osmoj i devetoj deceniji života nastradale su kada je drvo usled nevremena palo na automobil u kom su se nalazile. Četvrti putnik iz automobila je u kritičnom stanju i doktori se bore za njegov život.

Foto: Olivier Mairet/Keystone via AP

U međuvremenu reka Noasčeta nedaleko od Torina na severu Italije izlila se iz korita posle obilnih kiša koje meteorolozi upoređuju sa "vodenom bombom". Zatvoreni su mostovi i glavni put u regionu. U dolini Lanco na severozapadu Italije izlila se reka Stura.

Foto: Olivier Mairet/Keystone via AP

U Švajcarskoj su hitne službe saopštile da je nekoliko stotina ljudi evakuisano usled klizišta i poplava u kantonu Valais. Ministar spoljnih poslova Švajcarske Ignacio Kasis, koji je iz Ticina, naveo je da se radi o "velikoj katastrofi".

Ovo su najgore poplave u Švajcarskoj od 2000. godine kada je 13 osoba poginulo u klizištu koje je uništilo selo Gondo.

(Telegraf)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL NA EURO 2024: Heroj Turske uradio na terenu ono što nikako ne sme! Ovo je gore od albanskog orla, UEFA pokrenula hitnu istragu