"TAKTIKA UKRAJINSKIH GENERALA" Poslanica Rade: Pošalju kuvare u samoubilačke misije da bi "čekirali zadatak"

Novosti online

01. 07. 2024. u 13:48

POSLANICA Vrhovne rade Ukrajine iz frakcije predsedničke partije Sluga naroda Marijana Bezugla optužila je generale Oružanih snaga Ukrajine da šalju vojnike u samoubilačke misije samo da bi dokazali da su one izvršene.

ТАКТИКА УКРАЈИНСКИХ ГЕНЕРАЛА Посланица Раде: Пошаљу куваре у самоубилачке мисије да би чекирали задатак

Foto @miladvisor

Ona je u intervjuu za „Tajms“ izjavila da naređenje da se uspostavi kontrola nad položajima mogu da dobiju kako vojni kuvari bez odgovarajuće vojne pripreme, tako i oficiri koji imaju administrativne funkcije.

- Generali mogu narediti vojnim činovnicima, kuvarima ili drugima bez odgovarajuće obuke da pokušaju vrate položaje. Ali oni znaju da to ne mogu da urade i da će poginuti. Čine to samo da bi 'čekirali zadatke' - objasnila je Bezugla.

List podseća da su pritužbe na taktiku ukrajinskih generala učestale.

Prema pisanju medija, ukrajinski politički analitičari smatraju da kritika Bezugle upućena ukrajinskom vojnom rukovodstvu odražava raspoloženje i u kancelariji ukrajinskog predsednika, i u nekim vojnim krugovima.

Bezugla je 28. juna govorila o katastrofalnoj situaciji sa popunjavanjem postojećih brigada ukrajinske vojske i stvaranjem novih, što, prema njenim rečima, dovodi do predaje položaja. Ona se takođe zalagala za promene u vrhu Oružanih snaga Ukrajine.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: HUTI OBJAVILI SNIMAK: Novi bespilotni čamac koji cilja brod Transvorld Navigato

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor