NAROD GLASA PROTIV POLITIKE SVOJIH VLASTI Stigla reakcija iz ruske Dume - "Zapadni lideri trpe strašan poraz"

Novosti onlajn

01. 07. 2024. u 09:46

AKTUELNI lideri zapadnih zemalja trpe strašan poraz na izborima zbog neslaganja naroda sa njihovom politikom, izjavio je predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin.

НАРОД ГЛАСА ПРОТИВ ПОЛИТИКЕ СВОЈИХ ВЛАСТИ Стигла реакција из руске Думе - Западни лидери трпе страшан пораз

Foto: Tanjug/AP photo

„Američki predsednik Džozef Bajden, francuski predsednik Emanuel Makron, nemački kancelar Olaf Šolc i britanski premijer Riši Sunak učinili su sve kako bi uništili stabilnost u svetu. Građani SAD i evropskih zemalja ne podržavaju politiku koju sprovode njihovi aktuelni lideri i glasaju protiv njih, zahtevajući njihovu ostavku“, napisao je Volodin na svom Telegram kanalu.

S tim u vezi, on je podsetio na Bajdenov i Makronov nedavni neuspeh.

„Rezultati izbornih procesa prošle nedelje u SAD su završeni Bajdenovim porazom na debati, a Makronova partija je izgubila, zauzevši treće mesto na izborima za parlament. Aktuelni lideri zapadnih zemalja trpe strašan poraz“, naglasio je Volodin.

Ruski političar je konstatovao da ljudi u Bajdenovom okruženju „lome glavu“ kako da ukinu njegovu kandidaturu na predstojećim predsedničkim izborima. Takođe je naveo da je Makron želeo da pokaže celom svetu koliko je popularan i koliko vlada situacijom, ali da se, kako je rekao, na kraju smeju svi sem francuskog lidera.

Foto: Tanjug/The State Duma, The Federal Assembly of The Russian Federation via AP

On je podsetio i da će parlamentarni izbori biti održani u Britaniji u narednim danima, kao i da predviđanja ne idu u prilog vladajućoj konzervativnoj partiji. „Očekuje je poraz nakon 14 godina na čelu države“, ocenio je Volodin.

„Ti rezultati nisu slučajnost. Građani Amerike i Francuske prave izbor u korist sprovođenja nacionalno orijentisane politike, zalažući se za razvoj privrede njihovih zemalja i neophodnost rešavanja pitanja globalne bezbednosti“, zaključio je predsednik ruske Dume.

Prva politička debata Bajdena i nekadašnjeg američkog lidera Donalda Trampa održana je 28. juna. Kako je preneo „Si-En-En“, pozivajući se na izvore, Demokratska stranka je u panici posle govora aktuelnog predsednika. Predsednički izbori u Americi biće održani 5. novembra.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

Hoće da zatvore sve rudnike i da nas nateraju da živimo kao Aboridžini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Hirurg koji je laseru dao oči