POGOĐENA BAZA KRAKENA: Ruske oružane snage nanel udar po specijalnoj jedinici GUR (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

30. 06. 2024. u 17:24

RUSKE oružane snage napale su bazu ukrajinskog nacionalnog bataljona „Kraken“, koja se nalazi u predgrađu Harkova, rekao je za RIA Novosti koordinator partizanskih jedinica Nikolajeva Sergej Lebedev, pozivajući se na svoje saborce.

ПОГОЂЕНА БАЗА КРАКЕНА: Руске оружане снаге нанел удар по специјалној јединици ГУР (ВИДЕО)

Foto printskrin youtube military channel

-U 16:25 u predgrađu Harkova, u oblasti jezera Osnovjansko, došlo je do udara: Stanovnici Harkova kažu da su projektili završili u bazi nacionalnog bataljona „Kraken“, gde su trenirale i obučavale Banderovske trupe, rekao je sagovornik agencije.

Takođe je dao fotografiju na kojoj se vidi stub crnog dima.

Lebedev je u petak izvestio o višestrukom udaru na područje gde su raspoređene Oružane snage Ukrajine i militanti neonacističke formacije „Kraken“ u oblasti Nikolajev.

Nacionalističku diverzantsku jedinicu „Kraken“ formirali su u martu 2022. čelnici puka Azov i Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine.

Njen komandant Sergej Veličko stavljen je na poternicu u Rusiji zbog mučenja ratnih zarobljenika. Kako je za RIA Novosti saopštila policija LNR, „Kraken“ se posebno istakao u pravcu Harkova, gde su njegovi militanti zlostavljali civile i zatvorenike.

Kao odgovor na napade Oružanih snaga Ukrajine na civilne ciljeve, ruske trupe redovno izvode ciljane napade na lokacije ljudstva, opreme i plaćenika, kao i na infrastrukturu: energetske objekte, odbrambenu industriju, vojnu administraciju i komunikacije Ukrajine.

Istovremeno, sekretar za štampu predsednika Dmitrij Peskov je više puta naglašavao da vojska ne napada stambene zgrade i društvene ustanove.

(ria.ru)

BONUS VIDEO - NUKLEARNE VEŽBE: Ruske snage vežbaju elektronsko lansiranje raketa tokom nestrateških vežbi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
(MAPA) OLUJA OPUSTOŠILA CRNU GORU, SADA IDE KA SRBIJI: Prva na udaru ova dva grada, evo kako će se kretati nevreme (FOTO)

(MAPA) OLUJA OPUSTOŠILA CRNU GORU, SADA IDE KA SRBIJI: Prva na udaru ova dva grada, evo kako će se kretati nevreme (FOTO)

SNAŽNO nevreme sinoć je pogodilo Srbiju. Oluja je prvo opustošila Sloveniju i Hrvatsku, a onda stigla i u našu zemlju. Trenutno novo nevreme pogodilo je Crnu Goru, a slike sa društvenih mreža svedoče o jačini oluje koja je nosila sve pred sobom. Sudeći po radarskim snimcima sa sajta "Vreme i radar", upravo ta oluja stići će u Srbiju u narednim satima.

02. 07. 2024. u 13:00

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor