"INAČE IZGLEDATE KAO GROBAR, JER STE SASVIM SIVI": Analena Berbok za šminku i frizuru godišnje plaća 136.500 evra iz budžeta

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

29. 06. 2024. u 18:12

NEMAČKA ministarka spoljnih poslova Analena Berbok pokušala je da opravda trošak više od deset hiljada evra mesečno iz budžeta na frizere i šminkere, rekavši da bi u suprotnom izgledala “kao grobar”.

ИНАЧЕ ИЗГЛЕДАТЕ КАО ГРОБАР, ЈЕР СТЕ САСВИМ СИВИ: Аналена Бербок за шминку и фризуру годишње плаћа 136.500 евра из буџета

Foto: Profimedia

Ovi troškovi su u 2022. godini iznosili 136.500 evra, a nakon kritika, Berbok je poručila da je to neophodno zbog jakih reflektora u studiju, piše Dojče vele.

-Inače izgledate kao grobar, jer ste sasvim sivi, rekla je ona.

Kako je dalje navela, na putovanjima je često teško naći šminkera zbog čega vodi svog, a budući da su putovanja nemačke šefice diplomatije brojna, dnevnice su visoke.

Mediji su ranije pisali da je vlada kancelara Olafa Šolca u 2022. godini izdvojila čak 1,5 miliona evra na fotografe, šminkere i frizere, što je povećanje od 80 odsto u odnosu na prethodnu godinu, dok je na vlasti bila Angela Merkel.

-Mislimo da ljudi u Vladi mogu da ostave dobar utisak i bez skupih vizažista na račun poreskih obveznika, saopštio je o tom pitanju Savez poreskih obveznika.

Posle Berbok, na šminku i frizuru najviše troši Šolc, oko 40.000 evra godišnje, a poreski obaveznici i dalje finansiraju izgled Angele Merkel, koja mesečno u te svrhe troši 3.000 evra.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - NUKLEARNE VEŽBE: Ruske snage vežbaju elektronsko lansiranje raketa tokom nestrateških vežbi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor