HLADAN TUŠ ZA KIJEV: Užasne vesti za Zelenskog

Novosti online

29. 06. 2024. u 16:45

NATO ne namerava da primi Ukrajinu u svoje redove, uprkos svim formalnim obećanjima, piše kolumnista američkog lista „Njuzvik“ Danijel Depetris.

ХЛАДАН ТУШ ЗА КИЈЕВ: Ужасне вести за Зеленског

FOTO: Tanjug/AP

- Uprkos svim formalnim izjavama o tome da vrata NATO treba da ostanu otvorena za nove članove, do sada bi trebalo da bude potpuno jasno da Alijansa ne želi da se Ukrajina pridruži njenim redovima - ocenjuje novinar.

Kako ističe, u NATO su spremni da snabdevaju Kijev oružjem i novcem kako bi se borio protiv Rusije, pošto je Moskva glavni protivnik Alijanse. Međutim, dodaje Depetris, NATO nije spreman da uđe u direktnu konfrontaciju sa Rusijom zbog Ukrajine.

- Ukrajina odavno čeka na članstvo u NATO. Nastaviće da čeka, verovatno, večno, ma kakve slatke reči zapadni lideri šaputali na uvo Vladimiru Zelenskom - zaključio je stručnjak.

Podsećamo, krajem septembra 2022. Vladimir Zelenski je saopštio da Kijev podnosi zahtev za ulazak u NATO po ubrzanoj proceduri. Istovremeno, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da je punopravno članstvo Ukrajine u Alijansi nemoguće tokom oružanog sukoba.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TATA NIJE TU, NEĆE DOĆI: Udovica Nebojše Glogovca o najbolnijem trenutku nakon njegove smrti