NOVI NAPAD NA SEVASTOPOLJ: Ima povređenih

Novosti online

29. 06. 2024. u 10:21

UKRAJINSKA vojska izvela je još jedan raketni napad na Sevastopolj, a tom prilikom troje civila je ranjeno i oštećeno je nekoliko stambenih zgrada.

НОВИ НАПАД НА СЕВАСТОПОЉ: Има повређених

Foto: Printscreen/Jutjub

Prema rečima gubernatora grada Mihaila Razvožajeva, napad se dogodio oko 9.00, nakon čega se aktivirala PVO odbrana.

- Prema preliminarnim podacima, u napadu su povređena tri civila, imaju lakše rane od gelera, sada su hospitalizovani - rekao je Razvožajev.

Prethodno su uništena dva vazdušna cilja na nebu nad akvatorijom i u oblasti Balaklave. Njihovi fragmenti su pali u priobalnu zonu i region Balaklave.

Prema preliminarnim informacijama iz spasilačke službe, nakon napada zapalila se trava na području Jaltinskog prstena, a u Balaklavi je od gelera oštećen krov privatne kuće.

- Trenutno u službu 112 stižu dojave o palim krhotinama: fragment rakete pao je u rejonu Novikove ulice, u privatnoj kući na Vigoni su se razbila, nekoliko kuća je oštećeno u Žukovu - dodao je Razvožajev.

Guverner je pozvao građane da se ne približavaju i ne uzimaju gelere u ruke, kao i da o opasnim nalazima odmah prijave 112.

Uzbuna za vazdušni napad objavljena je u Sevastopolju u subotu u 8.56 po moskovskom vremenu. Grad je imao sistem protivvazdušne odbrane.

Zbog vazdušne opasnosti saobraćaj na Krimskom mostu jutros je bio privremeno blokiran. Nastala je gužva pred prelazom: na tamanskoj strani ima 240 automobila, a na kerčkoj 360. Na prolaz se čeka oko sat vremena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DRŽALA JE NJEGOVU GLAVU U KRILU DOK JE UMIRAO: Lični život DŽeki Kenedi je bio obeležen tragedijama