NEIZVESNA SUDBINA AMERIČKOG DOKA U GAZI: Posle nevremena u maju koje ga je uništilo nije poznato da li će biti ponovo u funkciji

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

28. 06. 2024. u 22:15

PRIVREMENI stub pomoći koji je izgradila američka vojska duž obale Gaze možda se neće vratiti u rad nakon uklanjanja zbog loših vremenskih uslova, navodi Asošiejted pres, pošto se projekat vredan 230 miliona dolara i dalje suočava sa nedostacima od izgradnje u maju.

НЕИЗВЕСНА СУДБИНА АМЕРИЧКОГ ДОКА У ГАЗИ: После невремена у мају које га је уништило није познато да ли ће бити поново у функцији

Foto Tanjug/AP


Početna procenjena cena projekta je bila 320 miliona dolara pre nego što je smanjena na 230 miliona dolara. Smanjenje je postignuto nižim troškovima od procenjenih za ugovorena vozila i vozače, kao i infrastrukturnim doprinosom Britanije, objavio je Vašington post, pozivajući se na zamenicu sekretara za štampu Pentagona Sabrinu Sing.

Pristanište je uklonjeno kako bi se zaštitio od vremenskih nepogoda, koje su prethodno oštetile strukturu i zahtevale su popravke koje su trajale nedelju dana, preneo je Asošiejted pres.

SAD razmišljaju o trajnom uklanjanju pristaništa osim ako pomoć ne počne da se isporučuje stanovništvu Gaze, navodi Asošiejted pres, koji se poziva na neimenovane američke zvaničnike i napominje da se većina hrane namenjene za Gazu još uvek nalazi u skoro punom, susednom skladištu.

Pristanište je u prošlosti privremeno uklonjeno nakon što je pretrpeo štetu na otvorenom moru zbog čega su popravke bile završene u izraelskoj luci Ašdod.

Pristanište se koristi za transport 13,6 miliona funti hrane od sredine maja, prema američkoj Centralnoj komandi, koja je u tvitu dodala da hranu prikupljaju i distribuiraju humanitarne organizacije.

Američka vojska mogla bi da ponovo instalira pomoćni pristan kada se normalizuju vremenski uslovi, iako konačna odluka o njegovom ponovnom postavljanju tek treba da bude doneta, preneo je AP.

(forbes.com)

BONUS VIDEO - NUKLEARNE VEŽBE: Ruske snage vežbaju elektronsko lansiranje raketa tokom nestrateških vežbi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NE ZNAM NI GDE DA GA SAHRANIMO Otac vehabije koji je upucao žandarma - Vaspitavali smo ga i trudili se, vrbovali su mi dete i oteli ga