BAJDENOV OPTIMIZAM NA NIVOU: I posle debakla u debati ne odustaje - Nameravam da pobedim Trampa

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

28. 06. 2024. u 21:16

PREDSEDNIK SAD Džozef Bajden izjavio je da namerava da pobedi republikanskog rivala Donalda Trampa na predsedničkim izborima u novembru, bez nagoveštaja da će razmisliti o povlačenju iz trke nakon slabosti koju je pogazao u debati i zabrinuo svoje kolege demokrate.

БАЈДЕНОВ ОПТИМИЗАМ НА НИВОУ: И после дебакла у дебати не одустаје - Намеравам да победим Трампа

Foto: Tanjug/AP

- Ovde sam u Severnoj Karolini iz jednog razloga - nameravam da osvojim ovu državu u novembru - rekao je Bajden na mitingu, dan posle TV debate sa republikanskim rivalom.

Debatu sa Trampom gledalo 48 miliona ljudi u SAD, a opšta ocena je da je Bajden /81/ ubedljivo poražen.

- Znam da nisam mlad čovek, to je očigledno. Ne bih se ponovo kandidovao da ne verujem svim srcem i dušom da mogu da radim ovaj posao. Ulozi su preveliki - rekao je Bajden, ohrabren publikom koja je skandirala "još četiri godine".

Bajdenovi verbalni posrtaji i povremeno konfuzni odgovori u sinoćnoj prvoj debati povećali su zabrinutost birača da možda neće biti sposoban da odsluži još jedan četvorogodišnji mandat.

Pojedine kolege iz Demokratske stranke zapitale su se da li bi mogli da ga zamene drugim kandidatom na izborima 5. novembra.

Sa svoje strane, Tramp /78/ je tokom debate iznio niz neistina i odbijao da odgovori na pitanja, ali je veliki dio fokusa kasnije bio isključivo na Bajdenu, posebno među demokratama.

Bajdenov izborni štab saopštio je da je prikupio 14 miliona dolara u četvrtak i petak i da je imao najboljih 60 minuta prikupljanja sredstava odmah nakon sinoćnje debate.

Trampova kampanja je saopštila da je prikupila osam miliona dolara u noći debate.

(Srna)

BONUS VIDEO: RUSKA KRSTARICA U MEDITERANU: Tihookeanska flota izvodi vežbe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJZGODNIJA MAMA: Skinula se Mirka Vasiljević - lepa glumica pokazala savršenu figuru (FOTO)