"NE MISLITE VALJDA DA JE PUTIN NAVIO ALARM DA IH PRATI?" Urnebesna izjava Peskova o debati Bajdena i Trampa

Novosti onlajn

28. 06. 2024. u 14:53

PORTPAROL Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da debata aktuelnog i bivšeg predsednika SAD Džozefa Bajdena i Donalda Trampa nije među glavnim pitanjima dnevnog reda ruskog predsednika Vladimira Putina, postoje daleko važnije stvari kojima se on bavi.

НЕ МИСЛИТЕ ВАЉДА ДА ЈЕ ПУТИН НАВИО АЛАРМ ДА ИХ ПРАТИ? Урнебесна изјава Пескова о дебати Бајдена и Трампа

Foto: Profimedia

- Ne mislim da očekujete da bi predsednik Rusije navio alaram u ranim jutarnjim časovima kako bi pratio debatu u SAD. To nisu događaji koji su na našem dnevnom redu. Imamo mnogo pitanja koja su zaista važna za našu zemlju, to su pitanja kojima se bavi naš predsednik. Debate u SAD ne upadaju u kategoriju glavnih pitanja - istakao je on.

Foto: Tanjug/AP photo

Peskov je rekao da je Kremlj upoznat sa navodima medija o debatama i detaljno će razmotriti sve izjave koje su kandidati dali, međutim, to je unutrašnje pitanje SAD.

Portparol ruskog lidera je takođe rekao i da se Rusija nikada nije mešala u izborni proces SAD, te da neće činiti ni sada, samim tim Moskva neće davati nikakvu ocenu po pitanju debate predsednika Džozefa Bajdena i republikanskog kandidata Donalda Trampa.

- Apsolutno ne nameravamo da ni na koji način ocenjujemo debatu, to je njihovo unutrašnje pitanje. Nikada se nismo mešali u izborni proces SAD. Bilo je mnogo istraga o navodnom ruskom mešanju i ništa nije utvrđeno. Rusija se neće mešati ni sada, to je njihovo lično pitanje - zaključio je Peskov.

(Sputnjik)

 

BONUS VIDEO: 

SKANDAL! Kesić ismeva "Oluju" i Jasenovac, sprda se sa srpskom šajkačom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SVET JE ZGROŽEN: Osuđeni pedofil učestvuje na Olimpijskim igrama Pariz 2024, evo i kako su ga pustili