AKTIVIRAN I SISTEM NAORUŽANJA: Američki piloti se ozbiljno približili ruskim lovcima u Siriji

Novosti onlajn

27. 06. 2024. u 08:37

AMERIČKI piloti su dva puta aktivirali sistem naoružanja dok su se približavali ruskim operativno-taktičkim avionima koji su obavljali redovne letove, rekao je general-major Jurij Popov, zamenik načelnika Ruskog centra za mirenje zaraćenih strana u Siriji.

АКТИВИРАН И СИСТЕМ НАОРУЖАЊА: Амерички пилоти се озбиљно приближили руским ловцима у Сирији

Foto: EPA

„U poslednja 24 časa zabeleženo je osam slučajeva prekršaja, vezanih za letove bespilotnih letelica i aviona koalicije, uključujući dva slučaja aktiviranja sistema naoružanja od strane pilota borbenih aviona američkog vazduhoplovstva“, rekao je on.

Pored toga, Centar je za 24 sata zabeležio da su posada borbenih aviona F-15 i tajfun, kao i jurišni avioni A-10 napravili 11 prekršaja u zoni baze međunarodne koalicije (koju čini više od 80 zemalja, na čelu sa SAD) Tanf u Homsu.

Proteklih dana Centar je više puta izveštavao o incidentima u kojima su učestvovali američki vojnici. Američka bespilotna letelica MK-9 Riper opasno se približila 25. juna avionu Su-34 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije. Incident je trajao osam minuta na nadmorskoj visini od 7–8.000 metara iznad grada Suhne u provinciji Homs.

Ranije je javljeno da su tri američka drona proletela opasno blizu ruskog lovca Su-35. Sudar je izbegnut.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

RUSKI SUHOJ NA DELU: Akrobatski tim vitezova uzleće se u nebo kako bi demonstrirao umeće

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!