AMERIMA NIJE PO VOLJI: Stigla oštra poruka za Ukrajinu zbog pogibije civila u Sevastopolju

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

25. 06. 2024. u 10:14

SJEDINjENE Američke Države ne žele civilne žrtve i nameravaju da o tome razgovaraju sa Ukrajinom, rekao je portparol Pentagona Patrik Rajder komentarišući napad na Sevastopolj američkim oružjem u nedelju, u kojem su ubijena četiri civila, među kojima je dvoje dece.

АМЕРИМА НИЈЕ ПО ВОЉИ: Стигла оштра порука за Украјину због погибије цивила у Севастопољу

Foto: Jutjub/NowThis News/Profimedia/Ilustracija

- To je nešto o čemu ćemo razgovarati sa Ukrajincima. Krajnje jasno smo stavili do znanja da ne želimo civilne žrtve - rekao je portparol Pentagona.

Pentagon nema informacije na osnovu kojih bi se moglo proceniti "da li su civili ubijeni ili nisu", naveo je Rajder.

Foto Tanjug/AP

Odbio je da odgovori na pitanje umešanosti američke vojske u udar, koji je, kako navodi rusko Ministarstvo odbrane, izveden američkim operativno-taktičkim raketama "atakams" sa kasetnom bojevom glavom, rekavši da je to pitanje za Ukrajince.

U nedelju, na pravoslavni dan Svete Trojice, u 12.15 po lokalnom vremenu, ukrajinske trupe su napale Sevastopolj sa pet američkih operativno-taktičkih raketa "atakams" sa kasetnim bojevim glavama. Ruski PVO sistem presreo je četiri projektila, ali je fragment pete rakete eksplodirao u vazduhu.

Poginule su četiri osobe, dvoje dece i dvoje odraslih. Prema poslednjim podacima, povređene su 153 osobe, 79 je hospitalizovano, od čega 27 dece. Mnogi su u teškom stanju.

Kako je rekao portparol Kremlja Dmitrij Peskov, učešće SAD u granatiranju Sevastopolja imaće posledice. Kremlj je pozvao medije da pitaju strane novinare i portparole šefova država u Evropi i SAD, "zašto njihova vlada ubija rusku decu".

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: NAJVEĆI ZATVOR U AMERICI: Pogled iznutra na El Salvador

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor