STRADALO 20 OSOBA: Raste broj žrtava u terorističkim napadima u Dagestanu (FOTO)

Novosti onlajn

24. 06. 2024. u 16:25

BROJ žrtava u jučerašnjim terorističkim napadima u Dagestanu povećao se na 20, saopštila je ministarka zdravlja te zemlje Tatjana Beljajeva.

СТРАДАЛО 20 ОСОБА: Расте број жртава у терористичким нападима у Дагестану (ФОТО)

Foto.

„U terorističkom napadu koji se dogodio juče u Mahačkali i Derbentu ranjeno je 46 osoba, među kojima su i civili i policajci. Nažalost, poginulo je 20 osoba, među njima su i pripadici snaga bezbednosti i civili“, saopštila je ona u video obraćanjuna Telegram kanalu.

Prema njenim rečima, stanje sedmoro ranjenih ocenjuje se kao teško, pacijentima je pružena sva neophodna medicinska nega.

Prethodno je Telegram kanal 112 preneo da je u Dagestanu je poginulo deset osoba, kao i da je broj povređenih porastao na 34.

U dagestanskom Derbentu su nepoznate osobe iz automobila su otvorile vatru na sinagogu i crkvu u nedelju, nakon čega su se zgrade zapalile. Zamenik predsednika republičke javne nadzorne komisije Šamil Hadulajev saopštio je da je u Derbentu ubijen sveštenik crkve. Dva napadača su likvidirana, a u republici je uveden protivteroristički režim.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

Bizaran poziv bošnjačkog poslanika žrtvama "genocida"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
(MAPA) OLUJA OPUSTOŠILA CRNU GORU, SADA IDE KA SRBIJI: Prva na udaru ova dva grada, evo kako će se kretati nevreme (FOTO)

(MAPA) OLUJA OPUSTOŠILA CRNU GORU, SADA IDE KA SRBIJI: Prva na udaru ova dva grada, evo kako će se kretati nevreme (FOTO)

SNAŽNO nevreme sinoć je pogodilo Srbiju. Oluja je prvo opustošila Sloveniju i Hrvatsku, a onda stigla i u našu zemlju. Trenutno novo nevreme pogodilo je Crnu Goru, a slike sa društvenih mreža svedoče o jačini oluje koja je nosila sve pred sobom. Sudeći po radarskim snimcima sa sajta "Vreme i radar", upravo ta oluja stići će u Srbiju u narednim satima.

02. 07. 2024. u 13:00

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor