UKRAJINSKI EKSPERT: Rusija se svim silama sprema za pojavu F-16 u Ukrajini (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

21. 06. 2024. u 19:05

EKSPERT za vazduhoplovstvo Bogdan Dolince je naveo verovatan razlog za premeštanje ruskih aviona na aerodrome udaljenije od linije fronta, saopštava britansko Ministarstvo odbrane, a prenosi Kanal 24.

УКРАЈИНСКИ ЕКСПЕРТ: Русија се свим силама спрема за појаву Ф-16 у Украјини (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/lazzaric92


Po njegovom mišljenju, promena lokacije ruske avijacije je izvesna mera za pripremu za pojavu aviona F-16 na ukrajinskom nebu, jer će lovci imati veći domet gađanja vazdušnih ciljeva.

Ekspert je istovremeno ocenio da li će se posle odgovarajućeg izmeštanja letelica promeniti efikasnost ruskog vazduhoplovstva.

-Malo je verovatno da će preseljenje na udaljenije aerodrome uticati na smanjenje ili intenzitet upotrebe ruskih vojnih aviona. Međutim, to može dovesti do toga da će udari ili lansiranja ruskih aviona postati predvidljiviji. Uostalom, oni se mogu otkriti ranije, a biće još vremena da se pripremimo za ovakve racije, rekao je stručnjak.


F-16 LOVCI ZA UKRAJINU

Podsetimo, Danska je Ukrajini dala dozvolu da koristi prebačene lovce F-16 za uništavanje vojnih ciljeva na teritoriji Rusije. Međutim, vojni stručnjaci smatraju da to možda nije najbolja opcija za njih.

Prema mišljenju stručnjaka, Ukrajina će morati da bude opreznija sa svojim F-16, pošto ih ne dobija mnogo, a Kijev ne može sebi da priušti ogromne gubitke.

(unian.net)

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: Jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAMEŠTALJKA OD POČETKA: Bivši obaveštajac otkrio mračnu tajnu debate u SAD