VELIKE REČI PUTINA: Nema sumnje da ćemo nastaviti jačati...

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

21. 06. 2024. u 14:48

RUSIJA će nastaviti da jača svoju odbranu, svoje oružane snage, i nuklearnu trijadu, rekao je danas predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa bivšim studentima vojnih univerziteta, uz objašnjenje da je "razvoj nuklearne trijade garancija strateškog odvraćanja i balansa snaga u svetu".

ВЕЛИКЕ РЕЧИ ПУТИНА: Нема сумње да ћемо наставити јачати...

Foto: Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

Ruski lider je naglasio da je Rusija spremna da razgovara sa svima o bezbednosti u svetu - i sa partnerima u okviru BRIKS-a, ŠOS-a, Zajednice nezavisnih država, Evroazijske ekonomske zajednice, ali i sa evropskim partnerima i članicama NATO-a "onda kada oni za to budu bili spremni".

Podsetio je da se Rusija "dosledno zalaže za jačanje stabilnosti i izgradnju multipolarnog sveta", kao i da su ruska "armija i viševekovna objedinjenost naroda uvek bili sila koja sve pobeđuje". 

- Naši heroji pouzdano čuvaju suverenitet i bezbednost (zemlje), štite našu zemlju i naše građane u Donbasu i Novorusiji od neonacista - podsetio je predsednik Ruske Federacije.

Vojska će, kako je rekao, nastaviti da implementira najnovije tehnologije, i da koristi dosadašnje iskustvo iz Specijalne vojne operacije u budućim akcijama, a najavljena je i proizvodnje novog oružja na bazi savremenih visokih tehnologija. 

- Nema sumnje da ćemo jačati borbeni potencijal svih vrsta naoružanja - naglasio je Vladimir Putin.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: RAKETNE VEŽBE U ATLANTIKU: Brodovi ruske flote stižu na Kubu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!