RUSKE NUKLEARNE SNAGE SU UVEK U STANJU PUNE BORBENE GOTOVOSTI: Putin - Znamo da na Zapadu prave nuklearne bombe ultra male snage

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

20. 06. 2024. u 18:55

RUSKI predsednik Vladimir Putin rekao je da je mogućnost promene ruske nuklearne doktrine povezana sa snižavanjem praga za upotrebu nuklearnog oružja na Zapadu.

РУСКЕ НУКЛЕАРНЕ СНАГЕ СУ УВЕК У СТАЊУ ПУНЕ БОРБЕНЕ ГОТОВОСТИ: Путин - Знамо да на Западу праве нуклеарне бомбе ултра мале снаге

Foto MO RF

-Sada razmišljamo o tome šta bi moglo da se promeni u nuklearnoj doktrini. U svakom slučaju znamo da potencijalni neprijatelj radi na tome, na novim elementima koji se odnose na snižavanje praga za upotrebu nuklearnog oružja, rekao je predsednik novinarima u Hanoju, odgovarajući na pitanje pod kojim okolnostima je Moskva spremna da promeni svoju nuklearnu doktrinu.

Putin je posebno istakao da se „na Zapadu prave eksplozivne nuklearne naprave ultra male snage“.

-I znamo da u stručnim krugovima na Zapadu postoji ideja da se takvo oružje može upotrebiti, i to ne mora biti strašno. Može biti strašno, a možda i ne, ali na to moramo obratiti pažnju. I obraćamo pažnju, naglasio je šef države.

Prema njegovim rečima, upravo je to ono što je povezano sa izjavama o mogućnosti promene ruske nuklearne doktrine.

-Strateške nuklearne snage Ruske Federacije su uvek u stanju pune borbene gotovosti, tako da nas ono što sada rade zapadne zemlje malo brine, ali mi to, naravno, pažljivo pratimo, rekao je Putin u razgovoru sa novinarima u Hanoju.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: Jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SUTRA POČINJE PETROVDANSKI POST: Evo kojih pravila svi vernici treba da se pridržavaju