GORE RUSKA SKLADIŠTA NAFTE: Odjednom se pojavio veliki blesak - Na mrežama se šire snimci velikog napada (VIDEO)

Novosti onlajn

20. 06. 2024. u 14:57

POŽARI su izbili na dva ruska skladišta nafte u napadima dronova, saopštili su zvaničnici, što bi bio najnoviji u nizu ukrajinskih napada na rusku naftnu industriju.

ГОРЕ РУСКА СКЛАДИШТА НАФТЕ: Одједном се појавио велики блесак - На мрежама се шире снимци великог напада (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Tviter

Maksim Jegorov, guverner Tambovske oblasti jugoistočno od Moskve, rekao je da vatrogasci gase požar u skladištu nafte Platonovskaja koji je izbio nakon eksplozije koju je verovatno izazvao dron. Niko nije povređen, dodao je on.

Novinska agencija RIA javila je da se zapalio drugi rezervoar za skladištenje nafte. Lokalne službe za vanredne situacije izdale su upozorenje o mogućim napadima dronovima i pozvale civile da budu oprezni i izbegavaju otvorene prostore.

Požar je ranije danas izbio u skladištu nafte u ruskoj provinciji Adigeja na Severnom Kavkazu posle napada ukrajinske bespilotne letelice, ali je već ugašen, rekao je šef regiona Murat Kumpilov na komunikacionoj platformi Telegram.

Ukrajina: To su legitimni ciljevi

Napadi dronova na velika naftna skladišta širom Rusije pojačani su poslednjih dana, dok su napadi na rafinerije nafte, koji imaju mnogo veći efekat na globalna tržišta i cene sirove nafte, oslabili. Ukrajina tvrdi da su ruski energetski objekti legitimne mete jer podržavaju ratne napore Moskve, koja istovremeno granatira ukrajinske gradove i infrastrukturu.

Ukrajinsko ministarstvo energetike saopštilo je da je ruski napad u četvrtak uveče oštetio energetsku infrastrukturu u četiri ukrajinske pokrajine, dodajući da su tri radnika povređena i da su neki kupci ostali bez napajanja električnom energijom.

U Rusiji postoji oko 30 velikih rafinerija nafte

Nekoliko skladišta nafte u ruskom gradu Azov zapalilo se u utorak nakon napada dronom za koji je ukrajinski obaveštajni izvor rekao Rojtersu da ga je izvršila Služba bezbednosti Ukrajine (SBU). Lokalne službe za vanredne situacije saopštile su u svom najnovijem izveštaju u sredu da vatra i dalje gori posle dan i po.

U Rusiji postoji oko 30 velikih rafinerija nafte i svaki poremećaj u njihovom funkcionisanju je osetljiv i na domaće i na globalno tržište. Zemlja takođe ima stotine rezervoara raznih naftnih derivata kao što su benzin i dizel.

(Index.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ JE TENISKI ZLIKOVAC: Iznenađujuće reči DŽona Mekinroa, ovo je rekao o Nadalu i Federeru