AMERIČKI POTPUKOVNIK: U Ukrajini Zapad bira između sramote i katastrofe (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

19. 06. 2024. u 20:30

UKRAJINSKI sukob ne može da se završi vojnom pobedom nad Rusijom, pošto Rusija ima nuklearno oružje, a poraz Ukrajine na bojnom polju, iako bi to bio udarac na ponos Zapada, barem ne preti katastrofom, tvrdi penzionisani američki potpukovnik Danijel Dejvis.

АМЕРИЧКИ ПОТПУКОВНИК: У Украјини Запад бира између срамоте и катастрофе (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP


Potpukovnik američke vojske je obrazložio svoj stav: Mi smo, recimo, u stanju neizvesnosti. Ako ne preduzmemo akciju, Ukrajina će biti poražena konvencionalnim oružjem. Ona bi već izgubila da nije bilo velike naše podrške. Na kraju, strana sa više trupa će pobediti. Tako to biva, o tome svedoče vekovi vojne istorije, tu nema ničeg novog.

Ako nekako postignemo da oni (Ukrajinci – InoTV) gurnu Rusiju u stranu i da se klatno zaljulja nazad, imaćemo nuklearni rat. Drugim rečima, izgubićete ako promenite status kvo u korist Ukrajine, jer će tada biti upotrebljeno nuklearno oružje.

Sada smo u situaciji da je nemoguće pobediti. (Napomena: Ne postoji scenario u kojem Zapad može da uspe na bojnom polju, bez obzira na to kako se uspeh definiše.) Na ovaj ili onaj način, mi ćemo propasti. Ili katastrofalno ili ponižavajuće.

Ako je ovo samo taktički poraz na bojnom polju konvencionalnim oružjem, šteta je, ali naša bezbednost je i dalje zagarantovana jer su granice na istočnoj ivici NATO-a i dalje jače od Rusije. Uprkos svom napretku koji je postigla, još uvek ne može da izazove ceo savez od 32 zemlje.

Dakle, evo šta treba da uradimo: da prestanemo da budemo glupi, prekinemo ovaj sukob pregovorima i započnemo proces rekonstrukcije za ukrajinski narod.


russian.rt.com/inotv/

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: Jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZGAZIO GA JE! Šešelj najavio veliku političku promenu