DETALJI DRUGE FAZE NUKLEARNIH VEŽBI: Oglasilo se Ministarstvo odbrane Rusije

Novosti online

12. 06. 2024. u 08:27

MINISTARSTVO odbrane Rusije saopštilo je da u okviru druge faze vežbi nestrateških nuklearnih snaga pripadnici raketnih snaga Lenjingradskog vojnog okruga uvežbavaju pripreme za upotrebu raketa „iskander“, dok Ratna mornarica uvežbava pripremu brodova za upotrebu krstarećih raketa i patroliranje.

ДЕТАЉИ ДРУГЕ ФАЗЕ НУКЛЕАРНИХ ВЕЖБИ: Огласило се Министарство одбране Русије

Foto Tanjug/AP

- Pripadnici raketne formacije Lenjingradskog vojnog okruga uvežbavaju borbene zadatke nabavke specijalne municije za operativno-taktički raketni sistem „iskander-M“, punjenje nosača-raketa i tajno pomeranje u zadato područje za lansiranje raketa - navodi se u saopštenju, objavljenom na Telegram kanalu.

Posade mornaričkih brodova koji učestvuju u manevrima vežbaće naoružavanje brodova „specijalnim bojevim glavama krstarećih raketa, morskog baziranja“ i izlazak u naznačena područja radi patroliranja.

Na snimku koji je objavilo Ministarstvo odbrane Rusije vidi se kretanje vojnog konvoja sa kompleksima „iskander“ i utovar projektila na brodove.

Dan ranije Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da je počela druga faza vežbi nestrateških nuklearnih snaga Rusije-Belorusije. One uvežbavaju pripreme za borbenu upotrebu takvog naoružanja.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: DRAMATIČAN SNIMAK IZ GAZE: Pogledajte upad izraelske policije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO