LEPOTICA OD 500 FUNTI I MIS MUŠKO: Izbor za najlepšu ženu u Sjedinjenim državama pretvoren u cirkus koji brine i lekare

Kristina Lalić Spirković

09. 06. 2024. u 11:15

ŽENSKO telo je, od kada je "istorije", predstavljalo pojam lepote, snage, odvažnosti, seksepila i harizme. Vremena su se menjala i svaka epoha je donosila svoja pravila i prihvatanje idealnog ženskog tela. Sve do izbora za mis Merilenda i Alabame koji su održani prošle nedelje. Prvo je u Merilendu trijumfovala žena koja je biološki muškarac, a potom je usledio još veći "inkluzivniji šok".

ЛЕПОТИЦА ОД 500 ФУНТИ И МИС МУШКО: Избор за најлепшу жену у Сједињеним државама претворен у циркус који брине и лекаре

Foto: Društvene mreže

Sara Miliken je ponela "laskavu titulu" u Alabami i predstavljaaće svoju zemlju na saveznom nadmetanju za lepoticu najmoćnije zemlje sveta. Koliko ima kilograma nije objavljeno, između ostalog prenete su njene reči: "Spremala sam se za ovo 365 dana."

Nova "Ameriken bjuti" iz Alabame, kako pišu na mrežama ima oko 500 funti (preko 220 kilograma). Ova mera nije zvanično "potvrđena" od strane organizatora ali fotografije govore za sebe.
Pobednica mis Nemačke čak nije bila ni Nemica, tako da Amerikanci imaju i sreće

Kako izveštava "Dejli mejl", organizatori takmičenja insistiraju da je namera izbora lepotice da žene "neguju pozitivnu sliku o sebi". Tako glase "nova inkluzivna" pravila u propozicijama: "Svrha nacionalnog programa za mis Amerike."

Foto: Društvene mreže

Reagovanja javnosti u komentarima na društevnim mrežama nisu pozitivna.
- Ova žena od 500 funti bi trebalo da bude uzor deci - glasi jedan "blaži" komentar korisnika "Iksa".

Neki su pokušali da brane Saru i "ukus" Alabame komentarom kako ovogodišnja pobednica "mis Nemačke čak nije bila ni Nemica", a najozbiljniji su upozoravali da pretilni ljudi ne bi smeli da postanu uzor jer je pretilnost izvor ogromnog broja bolesti.
Bilo je cinika koji su "zahvaljivali Bogu" što je barem Miliken biološka žena, za razliku od pobednice mis Merilenda koja je muškarac.

ENGLESKI INKLUZIVNI REČNIK ZA BEBE

Seli Pezaro, profesorka i babica koja radi na Univerzitetu Koventri u Ujedinjenom Kraljevstvu (na slici) zajedno sa 11 saradnika prošle nedelje obeledonila je "rečnik inkluzije" i ravnopravnosti prema kome babice kojima predaje ne bi trebalo da izgovaraju reč "ginekolog" ne samo zato što zvuči kao "momak", već zato što reč potiče iz grčkog za ženu. Umesto toga: "specijalista za reproduktivno zdravlje". Babice treba da kažu "hranjenje ljudskim mlekom", "obezbeđivanje ljudskog mleka" i "mleko roditelja koji hrani". U "Jeziku koji uključuje rodnost u babičkim i perinatalnim službama: vodič i argument za pravdu" kaže se da se izbegava izgovaranje "muškarci/očevi/tate" i umesto toga kaže "negestacijski roditelji". 

I zaista Bejli En Kenedi pobedil(o)(a) je prošle subote na takmičenju u ovoj državi i u LA 4. avgusta predstavljaće lepotu Anapolisa i Baltimora.

Foto: Društvene mreže

Stotine Sarinih pristalica su preplavile mejl sanduče ponudama svega, od haljina do kozmetičkih proizvoda vrednih hiljade dolara kako bi joj pomogli u sledećoj rundi u Kaliforniji, izveštava štampa. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTESNO Divna je umrla, a Karleuša ovo NIKAD VIŠE nije uradila: Kada smo je izneli iz kuće...