POLUPRAZNA FRANCUSKA SKUPŠTINA ZA ZELENSKOG: Nisu svi francuski poslanici hteli da čuju ukrajinskog predsednika

Ukrajinski predsednik je tokom prepodneva, pre zakazanog sastanka s francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, gostovao u francuskoj skupštini.

ПОЛУПРАЗНА ФРАНЦУСКА СКУПШТИНА ЗА ЗЕЛЕНСКОГ: Нису сви француски посланици хтели да чују украјинског председника

Foto: Printskrin BFMTV

- Evropa, nažalost, više nije kontinent mira – kazao je Zelenski, zahvalio se Francuzima na pomoći, upozorio na podele koje se stvaraju u Evropi, a skrenuo je pažnju i na to da bi konflikt mogao da se proširi na druge zemlje, ukoliko Ukrajina bude poražena.

Svoj polusatni govor je održao pred polupraznom skupštinskom salom.

Poslanici iz redova vladajuće Renesanse su bili tu, ali su sišli u prve redove, da bi sala izgledala popunjenija. Nedostajali su, međutim, neki poslanici iz vladajuće koalicije, Republikanaca je bilo malo, tu se našla i trećina deputata krajnjedesničarskog Nacionalnog okupljanja, uz tek nekoliko levičara.

Ovo odsustvo opozicija je objasnila time da se petkom vraćaju u baze na razgovore s glasačima, a ovoga puta to je bilo naročito važno, pred evropske izbore koji će se održati u nedelju.

Opozicija je optužila vlast i da je pozvala Zelenskog dva dana pred izbore da bi uticala na kampanju, što je predsednica skupštine Jael Bron Pive ocenila kao "patetičnu polemiku".

Foto: Printskrin BFMTV

Tekst potpisa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!