IRANSKO MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA: Zahvalni smo zemljama koje su izrazile spremnost da pomognu u potrazi za Raisijem

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

19. 05. 2024. u 23:35

IRANSKA strana izražava zahvalnost nizu država i međunarodnih organizacija koje su pružile pomoć u pronalaženju mesta helikopterske nesreće na kojoj se nalazio iranski predsednik Ebrahim Raisi, rekao je portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Naser Kanaani.

ИРАНСКО МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА: Захвални смо земљама које су изразиле спремност да помогну у потрази за Раисијем

Foto Tanjug/AP


-Nažalost, danas popodne se srušio helikopter sa predsednikom i ministrom spoljnih poslova, uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima, spasilački napori nastavljaju da stižu do mesta nesreće u ovoj operaciji potrage i spasavanja, rekao je Kanaani, čije su reči objavljene na Telegram kanalu iranskog ministarstva spoljnih poslova.
Iranski mediji javili su u nedelju da se helikopter u kojem su bili Raisi i ministar spoljnih poslova zemlje Hosein Amir Abdolahjan srušio na severozapadu zemlje u regionu Verzegan.

Spasilačke ekipe su stigle u zonu vanredne situacije i tragaju za njom. Turska je u pomoć Iranu poslala 32 penjača i šest vozila, kao i helikopter i bespilotnu letelicu.

Rusija će poslati dva aviona, helikoptera i 50 profesionalnih gorskih spasilaca.

Oni će ubrzo krenuti za Tabriz da pomognu u potrazi za helikopterom u kojem je bio iranski predsednik Ebrahim Raisi.

(ria.ru)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDER: Let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio