NOVI DETALJI O STANJU PREMIJERA SLOVAČKE: Svega se seća - Novoizabrani predsednik posetio Fica u bolnici

Novosti online

17. 05. 2024. u 09:21

SLOVAČKI premijer Robert Fico seća se okolnosti atentata izvršenog na njega 15. maja, izjavio je novoizabrani predsednik Peter Pelegrini, koji je posetio šefa Vlade u bolnici.

НОВИ ДЕТАЉИ О СТАЊУ ПРЕМИЈЕРА СЛОВАЧКЕ: Свега се сећа - Новоизабрани председник посетио Фица у болници

Foto Tanjug/AP

- On se svega seća. Iznenađen je kako se to brzo odigralo, rekao je Pelegrini za TV TAZ.

Premijer je bio svestan kada je dopremljen u bolnicu i seća se, prema Pelegrinijevim rečima, kako su mu pružili prvu pomoć, kazao je Pelegrini koji je u četvrtak uspeo da nekoliko minuta porazgovara sa Ficom.

Pelegrini je rekao da lekari ne planiraju da ponovo operišu Fica i da će u ponedeljak biti doneta odluka o prebacivanju u Bratislavu.

Slovački premijer Robert Fico nalazi se u bolnici u Banskoj Bistrici gde je operisan posle ranjavanja u pucnjavi nakon sednice Vlade koja je održana u gradu Handlova, na oko 150 kilometara severoistočno od Bratislave. Fico je posle višečasovne operacije na 24 sata bio uveden u stanje indukovane kome.

Na Fica je pucano kada je, posle sastanka u sredu, izašao da se pozdravi sa okupljenim građanima.

Napadač na Fica je odmah uhapšen i protiv njega je podignuta optužnica za krivično delo pokušaj ubistva iz političkih razloga.

Ministar odbrane Slovačke izjavio je, nakon vanredne sednice Državnog saveta bezbednosti i Vlade, da lekari čine sve da stabilizuju stanje premijera, kao i da ne može da konstatuje da se situacija razvija pozitivno niti da je on van životne opasnosti.

Ministar unutrašnjih poslova Matuš Šutaj-Eštok prethodno je objavio da je na Fica ispaljeno pet hitaca i potvrdio da je atentat na premijera izveden zbog političkih motiva.

 

BONUS VIDEO: SAM PROTIV SVIH!Na jednoj strani su Zapad, Savo Rokfeler, Zeleno-levi, Nestorović, a na drugoj Vučić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)